Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bajramska poruka

Kavazović: 'Ne zaboravimo ugrožene ljude u našoj zemlji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović pozvao je muslimane-Bošnjake da jačaju obiteljske vrijednosti, zalažu se za pravdu i poštovanje drugih te da pomognu ugroženima,a dotakao se i situacije u Palestini

U svojoj bajramskoj poruci pozvao je vlasti u BiH da održe obećanja i osiguraju pomoć stradalima u svibanjskim poplavama istaknuvši kako se je važno sjetiti onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Pročitajte i ovo Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi Ramazanski bajram Kraj svetog mjeseca ramazana Danas je Ramazanski bajram: Znate li kako čestitati ovaj blagdan i što se slavi?

'Ne zaboravimo ugrožene ljude u našoj zemlji, posebno one pogođene poplavama', rekao je Kavazović predvodeći središnju molitvu u povodu Ramazanskog bajrama koja je održana u sarajevskoj Gazi Husref-begovoj džamiji.

Poručio je kako sada treba učiniti sve da što veći broj ugroženih prije hladnih dana dođe do krova nad glavom.

Josipović čestitao Bajram

'Vlast je dala obećanje da će to učiniti', rekao je Kavazović podsjećajući posebice muslimane u vlasti kako je obećanje dug koji se mora vratiti.

Bošnjake-muslimane istodobno je upozorio da povedu računa o tome da sačuvaju svoju imovinu koja se nalazi na teritoriju Republike Srpske.

Podsjećajući na činjenicu da su vlasti tog entiteta nametnule obvezu posebnog postupka potvrde vlasništva nad nekretninama reis Kavazović je kazao kako Bošnjaci, budu li nemarni, riskiraju u cijelosti ostati bez svojih kuća i imanja.

'Situacija je ozbiljna i nije za podcjenjivanje', upozorio je Kavazović.

Reis Islamske zajednice u BiH podsjetio je i na brojne sukobe diljem svijeta u kojima stradaju muslimani, posebice na one u Palestini.

'Svjedoci smo da se širom svijeta prolijeva krv nevinih muslimana', rekao je Kavazović uputivši molitvu Alahu da 'zlotvore stigne zaslužena kazna'.

Više od 1.000 mrtvih u Gazi, ministri pozivaju na produljenje primirja

'Palestina je otvorena rana na savjesti čovječanstva koja krvari desetljećima', poručio je Kavazović izražavajući istodobno solidarnost i s muslimanima u Iraku, Siriji, Jemenu, Afganistanu, Jemenu i Somaliji.

'Hrabrimo našu braću da izdrže', rekao je Kavazović poručivši kako zlo ne može vječito trajati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene