Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projektili

Krvavi početak dana u Ukrajini: Ima poginulih i ranjenih u zračnom napadu na Harkiv

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Najmanje jedna osoba poginula je, a četiri su ranjene u ruskom raketnom napadu na Dnjepropetrovsk u petak, a u Harkivu je najmanje jedna osoba ranjena, prenose agencije, uz podatak da je a ukrajinska protuzračna osoba srušila 14 od 19 ispaljenih projektila.

U području Dnjepropetrovska u ruskom raketnom napadu jedna je osoba poginula, a četiri su ranjene, rekao je guverner regije Serhej Lisak.

Prema njegovim riječima, dvoje je ranjenih u kritičnom stanju, prenosi agencija Reuters.

U jutarnjem raketnom napadu ukrajinska protuzračna obrana oborila je 14 od 19 ispaljenih projektila, rekao je glasnogovornik vojske Jurij Ihnat.

Pročitajte i ovo Ministrica Gabrijela Žalac (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Otvorilo Europsko tužiteljstvo Nova istraga protiv Gabrijele Žalac i njezine suradnice: Na račun ministarstva i fondova častile se po restoranima

Projektili su oboreni u području izvan Kijeva i središnjoj regiji Dnjepropetrovsk. Prema riječima šefa regionalne vojne uprave Olega Sinegubova, grad Harkiv na istoku Ukrajine pogođen je šest puta.

Prve informacije govore da su ruske snage u napadu koristile projektile S-300, prenosi AFP.

"Stambene zgrade su pretrpjele štetu", rekao je Sinegubov.

Pročitajte i ovo Boysi na sudu u Ateni Potvrdio odvjetnik Dio Bad Blue Boysa izlazi na slobodu, ovo su uvjeti njihova puštanja

Napad na grad potvrdio je i gradonačelnik Igor Terehov. Dan ranije napadnut je rudnik ugljena u Toretsku, na sjeveru Donjecka, objavilo je ministarstvo energetike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene