Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen u Španjolskoj

Podignuta optužnica protiv 'monstruma s Grbavice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo BiH nakon višemjesečne istrage podignulo je optužnicu za ratne zločine protiv Veselina Vlahovića kojega se tereti za brojna ubojstva, zlostavljanja i pljačke počinjene nad hrvatskim i bošnjačkim civilima u sarajevskom naselju Grbavici.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, Vlahovića, državljanina Crne Gore koji se nalazi se u pritvoru u Sarajevu, tereti se da je kao pripadnik paravojnih postrojbi provodio progon i zločine nad nesrpskim stanovništvom. Pojedinačno ga se po 56 različitih točaka tereti za ubojstva, protuzakonita zatvaranja, psihička i fizička zlostavljanja i silovanja.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

>> VIDEO: Uhićen 'monstrum s Grbavice'

Optužnica se temelji na brojnim iskazima žrtava Vlahovićeva zlostavljanja te članova obitelji Hrvata i Bošnjaka koje je ubio tijekom 1992. i 1993. godine, kao i na više stotina materijalnih dokaza.

Vlahović je zbog brutalnosti s kojom je postupao prema žrtvama dobio nadimak 'monstrum s Grbavice'.

Nakon dugogodišnjeg bijega uhićen je u Španjolskoj u kolovozu 2010. godine, gdje se skrivao pod lažnim identitetom, a španjolske su ga vlasti potom izručile bosanskohercegovačkom pravosuđu. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene