Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pružao otpor

VIDEO: Uhićen 'monstrum s Grbavice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je u Altei, na istoku zemlje, uhićen osumnjičeni srpski ratni zločinac Veselin Vlahović, kojega Bosna i Hercegovina traži zbog više od stotinu ubojstava počinjenih između 1992. i 1995. u toj zemlji.

On je osumnjičen za ubojstva žena i djece, silovanja i mučenja tijekom rata u BiH, navodi se u priopćenju. Za Vlahovićem, nazvanim ‘monstrumom s Grbavice’, izdane su tri međunarodne tjeralice, među kojima je jedna za genocid. Traži se zbog više od stotinu ubojstava, te protjerivanja više tisuća građana Grbavice i Vraca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "RELIGIOZAN ČOVJEK" Višestruki ubojica iz Atlante: ''Pizza, oružje, obitelj i Bog. Poprilično dobar život'' Slika nije dostupna Desna ruka Eichmanna Nacistički zločinac odgovoran za smrt 130.000 Židova umro u podrumu: "Mrzio je Židove do kraja"

Rođen je 1969. u Crnoj Gori, a živio je u regiji Alicanteu, na istoku Španjolske. Španjolska policija uhitila ga je u blizini njegova doma. Tijekom uhićenja pružao je otpor, a uza se je imao lažne bugarske isprave.

Vlahović je u studenome 1999. uhićen u Crnoj Gori, gdje je služio zatvorsku kaznu zbog drugih djela, a dvije godine poslije pobjegao je iz zatvora. Haaški sud dopustio je 1999. godine vlastima BiH da protiv Vlahovića vode sudski proces. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene