Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo novačenje

Građanima stigli pozivi za vojsku, uvjeravaju ih da neće ići u ratne sukobe: "Imamo dovoljno dobrovoljaca"

Ruski vojnici
Ruski vojnici Foto: Afp
Rusija 1. listopada počinje s još jednim valom novačenja.

Vojnici će biti pozvani da odrade 12-mjesečnu osnovnu vojnu obuku, ali neće biti raspoređeni u ratnu zonu, rekao je kontraadmiral Vladimir Zimljanski, koji je odgovoran za novačenje. Postoji dovoljno dobrovoljaca koji "izvršavaju odgovarajuće zadaće" u Ukrajini, istaknuo je.

U Rusiji postoje dva vala regrutacije godišnje. Prema priopćenju Glavnog stožera, muškarci bi se nakon odsluženja vojnog roka trebali vratiti kući. Međutim, oni se također mogu obvezati na borbene operacije u Ukrajini na ugovornoj osnovi.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Mario Banožić Svečani dan Pogledajte rukovanje Milanovića i Banožića: Konačno se našli na istom mjestu, bilo je neizbježno

Zimljanski nije iznio konkretne brojke o tome koliko će ročnika biti pozvano ovaj put tijekom jesenskog novačenja. Obično vojni rok odradi oko 120 tisuća novaka. U proljeće je bilo pozvano 147.000 ljudi, rekao je Zimljanski.

Prema službenim ruskim podacima, oko 300.000 dragovoljaca prijavilo se u vojnu službu posljednjih mjeseci. Osim toga, tijekom djelomične mobilizacije prošle godine pozvano je 300.000 rezervista.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene