Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju s čim liječiti ljude

Pobunjenici opljačkali bolnicu, žena umrla na porodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medicinsko osoblje u Gaou na Maliju zateklo je praznu bolnicu nakon što su pobunjenici opljačkali sve što se u njoj nalazilo.

Svjedoci na Maliju posljednjih nekoliko dana izvještavaju o žrtvama automobilskih nesreća koje su ostavljene da umiru na cestama i ženama koje umiru tijekom poroda jer nemaju primjerenu medicinsku skrb, javlja Reuters. Ipak, takve je navode teško potvrditi.

Pročitajte i ovo Denis Lingart osuđen na 13 godina zatvora Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na električnom romobilu: Pištoljem prijeto djelatnicima Pljačka zlatarnice u Grčkoj Ukrali robu od 315.000 eura VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Panteri: Lopov puzao po podu da ne bi aktivirao alarm

'Došli smo u bolnicu jutros i shvatili smo da ondje gotovo ničega nema. Nema lijekova, nema opreme, nema potrošnog materijala. Stvarno smo nesretni zbog toga jer prvi puta vidimo da je centar za medicinsku skrb opljačkan', rekao je doktor Ibrahim Maiga.

>> Afrička unija i EU odbacile neovisnost Sjevernog Malija

Banke i skladišta hrane doživjele su istu sudbinu kao i bolnica. A redovna vojska iz koje vojnici masovno dezertiraju, nije poduzela ništa kako bi ponovno zauzela teritorij od pobunjenika. Stotine mladih stanovnika Malija u Bamaku rekli su da će oformiti vlastitu vojsku kako bi se borili na fronti. Ali njihove su šanse za uspjeh protiv iznimno naoružanih pobunjenika, slabe.

Državni udar protiv predsjednika Amadoua Toumanija Tourea prije tri tjedna gurnuo je Mali u kaos: pobunjeni Tuarezi i islamističke skupine preuzeli su koncem prošlog tjedna nadzor nad trima gradovima na sjeveru - Kidalom, Gaom i Timbuktuom - ne naišavši na otpor loše opremljene malijske vojske koja je u rasapu i presjekavši zemlju popola.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene