Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osjećaj slobode

Obavlja jedan od najzahtjevnijih poslova na svijetu, ali ga nikada ne bi mijenjala: ''Jednostavno sam se zaljubila''

Mélanie Astles (Foto: Instagram)
Mélanie Astles (Foto: Instagram) Foto: Instagram
Magija letenja i brzina kojom dolazimo u najudaljenije kutke svijeta oduvijek fascinira čovječanstvo. Mnogi će se složiti kako im nema ništa ljepše od toga nego kad putuju 'nebu pod oblake', a iako je posao pilota jedan od najzahtjevnijih, svi će se piloti složiti kako ga nikad ne bi mjenjali.

Mélanie Astles u avione se zaljubila kad joj je bilo samo sedam godina. Tada ju je tata odveo na jednu izložbu aviona, a ona je odmah znala što će biti kad odraste.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nejednakost spolova Prva afganistanska pilotkinja zatražila azil u SAD-u zbog prijetnji u svojoj zemlji Slika nije dostupna Proglašena krivom HEROINA ILI ĐAVOLJA KĆER? 'Vratit će me u Ukrajinu živu ili mrtvu'

''Sjela sam tada u borbeni avion i u tom se trenutku sve promijenilo. Jednostavno sam se zaljubila u zrakoplovstvo“, rekla je Melanie za CNN, inače peterostruka francuska prvakinja u Aerobatic natjecanjima, ujedno i prva žena koja je pobijedila u Red Bull utrci.

Teško joj je odabrati najbolji avion kojim je upravljala, a dokle god leti i promatra nebesko plavetnilo, ona je sretna.

''Nedavno sam naišla na prvi avion koji sam vozila, Cessnu 152, i to je u meni probudilo prelijepe i emotivne uspomene. Francusko ratno zrakoplovstvo pružilo mi je priliku da letim avionom Rafale što je bilo posebno uzbudljivo i s pravom dozom adrenalina'', objašnjava.

Zašto je cool biti pilot? Za Melanie je to prije svega osjećaj slobode, taj trenutak kad sve svoje probleme ostavlja na tlu i s uvijek istim uzbuđenjem leti nebom.

''Zaista vidite svijet u jednom drugom svjetlu. Mi piloti, često kažemo kako je najbolji ured na planeti i najbolje mjesto za rad kokpit, odnosno pilotska kabina. I vjerujte mi, to je prava istina'', zaključila je svestrana Melanie koju gotovo nikad ne možete vidjeti bez osmijeha na licu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene