Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašena krivom

HEROINA ILI ĐAVOLJA KĆER? 'Vratit će me u Ukrajinu živu ili mrtvu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osuđujuća presuda za Nadiju Ševčenko nije neočekivana, no ona se nada kako će biti vraćena u Ukrajinu u sklopu razmjene zarobljenika između Kijeva i Moskve.

Ukrajinska pilotkinja Nadija Ševčenko proglašena je krivom za smrt dvoje ruskih novinara, presudio je u ponedjeljak sud u Donjecku, u blizini granice s Ukrajinom.

Pročitajte i ovo Mélanie Astles (Foto: Instagram) Osjećaj slobode Obavlja jedan od najzahtjevnijih poslova na svijetu, ali ga nikada ne bi mijenjala: ''Jednostavno sam se zaljubila'' BiH parlament (Foto: Zvonimir Coric/Vecernji list) Već osuđena zbog prijevare Sumnja na korupciju: Uhićena potpredsjednica Parlamenta Federacije BiH

Tridesetčetverogodišnju Ševčenko su u lipnju 2014. zarobili proruski separatisti u zoni sukoba na istoku Ukrajine i predali je Rusiji gdje je optužena za suučesništvo u pogibiji novinara Antona Voločina i Igora Kornelijuka jer je navodila topničku vatru.

Sudac Leonid Stepanenko je u sudnici obrazložio da je Ševčenko "namjerno izazvala smrt dvoje ljudi jer je djelovala urotnički, motivirana mržnjom i neprijateljstvom".

Ukrajinska pilotkinja, koju u njezinoj domovini smatraju junakinjom i simbolom prkosa Kremlju, odbacuje navode optužbe, dok je ruska državna televizija ocrnjuje kao opasnu ukrajinsku nacionalistkinju s krvlju civila na svojim rukama.

Ševčenko opetovano tvrdi da je uhićena i predana ruskoj strani prije pogibije dvojice novinara.

Tužitelj je zatražio kaznu zatvora od 23 godine. Ševčenko se nada da će biti vraćena u Ukrajinu u sklopu razmjene zarobljenika između Kijeva i Moskve. Ševčenko je štrajkala glađu kako bi ubrzala postupak suđenja i njegov ishod.

U svojoj završnoj riječi kazala je da će je "Rusija vratiti u Ukrajinu, živu ili mrtvu". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene