Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatica u Berlinu

''Mislim da smo svi svjesni da je bilo samo pitanje vremena kad će se neki napad dogoditi''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petra Blažinčić nešto manje od godinu dana radi u Berlinu u jednoj software kompaniji. O napadu je doznala od prijatelja iz Zagreba.

U napadu na posjetitelje božićnog sajma u Berlinu život je izgubilo 12 ljudi. Vozač kamiona u večernjim satima u ponedjeljak namjerno se zabio u ljude koji su, kako je rekla njemačka kancelarka Angela Merkel, slavili život, a sada više nisu među nama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vozač ubijen u Berlinu DOBAR MOMAK ''Dogovorili su se da će se čuti i kasnije, ali više se nije javljao'' Slika nije dostupna Dan nakon tragedije Reporterka Nove TV u Berlinu: ''Tu je mnoštvo policije. Ništa se ne prepušta slučaju''

Netom prije napada Hrvatica Petra Blažinčić, koja posljednjih godinu dana u glavnom njemačkom gradu radi kao dizajner u jednoj software kompaniji, došla je doma.

''Prijatelj iz Zagreba mi se javio na Facebook i pitao me jesam li dobro. Nisam imala pojma o čemu priča, pa mi je rekao da pogledam vijesti. Na Guardianu sam vidjela "Breaking news" iz Berlina'', priča o trenucima nakon napada u kojem je ozlijeđeno najmanje 48 ljudi.

Sve se dogodilo pet minuta hoda od mjesta gdje Petra radi, a iduća dva sata provela je na telefonu odgovarajući na pozive i poruke. U međuvremenu je zbog ranijeg dogovora kuću napustila već pola sata nakon napada.

''Na ulici je bilo nešto mirnije i čini mi se manje ljudi, ali još uvijek i nekih koji nisu bili svjesni što se dogodilo. 15 minuta hoda do prijatelja nije se činilo kao najpametnija ideja, ali nitko nije dramatizirao oko toga'', priča.

Dan nakon napada sve je, kaže, manje-više normalno. ''Ljudi u "U-Bahnu" su nešto napetiji i mirniji, to sigurno, ali sve teče po starom'', kaže.

''Mislim da smo svi u Berlinu svjesni da je bilo samo pitanje vremena kad će se neki napad dogoditi, ali nitko ne dramatizira oko toga, jer bome u nekim drugim dijelovima svijeta je zaista teška situacija'', kaže Petra koja se nada mirnijim praznicima u Berlinu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene