Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Angela Merkel

"Moramo pretpostaviti da je riječ o terorizmu, bit će užasno ako je ubojica izbjeglica"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jučerašnjem napadu u Berlinu poginulo je 12-ero ljudi, a 50-ero ih je ranjeno kad se kamion zaletio u mnoštvo okupljeno na božićnom sajmu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel dala je izjavu za medije u vezi napada u Berlinu.

Pročitajte i ovo Angela Merkel (Foto: AFP) Sastanak u Berlinu Konferencija o Libiji završila zajedničkom izjavom: "Sadašnje privremeno primirje bi se trebalo pretvoriti u trajno" Slika nije dostupna razgovarali o predsjedanju EU-om Andrej Plenković se u Berlinu sastao s Angelom Merkel: "Njemačka vidi Hrvatsku kao dio trokuta"

Desno-populistička stranka Alternativa za Njemačku (AfD) priopćila je kako kancelarka Merkel osobno snosi odgovornost za jučerašnji napad zbog svoje izbjegličke politike.

"Ovo je vrlo težak dan. Razočarana sam, šokirana i vrlo tužna zbog onog što se jučer dogodilo u Berlinu. Ovaj zločin bit će razjašnjen i kažnjen najstrože što zakon dopušta. Ne želimo živjeti u strahu od zla koji će nas paralizirati", kazala je Merkel.

Kazala je kako mora pretpostaviti da je riječ o terorističkom napadu. Najavila je kako će kasnije tijekom dana obići mjesto napada.

"Napad bi bio još mučniji u slučaju da je počiniteljima odobren azil u Njemačkoj", kazala je.

Podsjetimo, u jučerašnjem napadu u Berlinu poginulo je 12-ero ljudi, a 50-ero ih je ranjeno kad se kamion zaletio u mnoštvo okupljeno na božićnom sajmu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel jutros je telefonski razgovarala s američkim predsjednikom Barackom Obamom.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene