Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neutemeljeno

Peking: Snowden nije kineski špijun, Amerika se mora ispričati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navodi da je bivši američki konzultant Edward Snowden špijunirao za Kinu 'potpuno su neutemeljeni', objavilo je kinesko Ministarstvo vanjskih poslova.

Glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying komentirala je napise u tisku da je Snowden možda bio obavještajni agent Kine prije nego je pobjegao u Hong Kong.

'Mislim da je to potpuno neutemeljeno', rekla je Chunying, te dodala kako bi se Washington trebao ispričati za špijuniranje interneta i drugih komunikacija u cijelom svijetu, što je otkrio 'zviždač' Edward Snowden.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostaje u bolnici Dick Cheney pušten s intenzivne skrbi

>>Britanska tajna služba hakirala SVJETSKE MOĆNIKE na summitu G20

Bivši američki potpredsjednik Dick Cheney izrazio je takve dvojbe rekavši kako 'to nije mjesto koje bi čovjek odabrao želi li slobodu'. Cheney se stoga zapitao nije li bivši konzultant otprije imao 'veze' s Kinom.  Snodwen (29), bivši suradnik agencije NSA otkrio je prije tjedan dana da američke agencije prikupljaju milijune podataka s internetskih i telefonskih komunikacija iz cijelog svijeta te je u svojoj domovini zbog toga podložan kaznenom progonu. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene