Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak i eksplicitne sadržaje

Pazite ako koristite web kameru! Gledaju vas i pohranjuju vaše snimke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Presretane su i sačuvane snimke milijuna korisnika Yahoo-a diljem svijeta. Eksplicitne snimke seksa su među onima koje su arhivirane.

Britanska špijunska agencija GCHQ presretala je web kamere milijuna korisnika Yahoo-a širom svijeta, piše britanski Guardian. Iz Yahoo-a negiraju da su bili upoznati s navodnim programom i opisali ga kao potpuno neprihvatljivo kršenje privatnosti. Prema dokumentima koji su procurili, među prikupljenim snimkama bilo je i eksplicitnih snimaka seksa korisnika - ali one tu nisu završile namjerno.

Pročitajte i ovo Pijavica uz grad Amalfi Nisu ostavile štetu VIDEO Prizori koji ostavljaju bez daha: Ogromne pijavice zaprijetile talijanskoj obali Slika nije dostupna Snimke iz 1978. Ovako je izgledalo ljetovanje u bivšoj Jugi...

Iz GCHQ-a tvrde da su sve njihove akcije u skladu sa zakonom. Operaciju nazvanu Optički živac provodili su u suradnji s američkom Agencijom za nacionalnu sigurnost. Pohranjene su slike nastale između 2008. i 2010. godine. Tijekom samo šest mjeseci u 2008. godini godine prikupljene su fotografije čak 1,8 milijuna korisnika.

Ovo je telefon za one kojima su privatnost i sigurnost na prvom mjestu!

U sklopu programa prikupljanje su snimke webcama milijuna ljudi i spremane u bazu podataka agencije, bez obzira jesi li pojedini korisnici bili meta ili ne.

Operacija je otkrivena pomoću dokumentacije koju je predao zviždač Edward Snowden. Program nije prikupljao cijele video chatove, nego po jednu fotografiju svakih pet minuta. Dijelom kako bi sve bilo u skladu s propisima o ljudskim pravima, ali i kako bi se izbjeglo preopterećenje poslužitelja.

Britanska vlada natjerala Guardian da uništi kompjutere s podacima

Iz dokumenata je vidljivo kako su se u GCHQ-u kontinuirano borili da veliku količinu seksualno eksplicitnih snimaka zadrže što dalje od očiju svojih zaposlenika, ali nikome, čini se, nije palo na pamet raspravljati o tome kako spremanje ovakvog materijala utječe na privatnost.

Sustav je zamišljen kao pomoć u eksperimentima koji se bave računalnim metodama prepoznavanja lica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene