Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne pomaže protiv NSA

Ovo je telefon za one kojima su privatnost i sigurnost na prvom mjestu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blackphone omogućava sigurnu i šifriranu komunikaciju, no ipak neće pomoći protiv prisluškivanja NSA

Nakon otkrića Edwarda Snowdena o špijuniranju Agencije za nacionalnu sigurnost postalo je jasno da danas ne postoji privatnost komunikacije jer uvijek postoji mogućnost da Amerikanci, bez znanja korisnika, prate i prisluškuju njihovu mobilnu i internetsku komunikaciju. Kao odgovor na ovo praćenje Silent Circle i Geeksphone napravili su Blackphone, pametni telefon za korisnike kojima su sigurnost i privatnost na prvom mjestu, no usprkos tome što je ovo jedan od najsigurnijih mobitela nas svijetu, Mike Janke iz Silent Circlea novinarima Mashablea priznao je kako ipak 'ne postoji uređaj kojeg NSA ne bi mogla špijunirati'.

VIDEO Ovo je Blackphone

Dodao je kako danas ne postoji sto posto siguran telefon jer, bez obzira na to koji uređaj koristite, ako ste terorist ili tražena osoba, NSA i obavještajne službe pronaći će način za prisluškivanje vašeg telefona.

Bez obzira na to, Janke tvrdi da je riječ o super sigurnom telefonu kojeg namjerno nisu razvijali u suradnji s poznatim mobilnim proizvođačima, već su sami odlučili napraviti hardver i razviti softver (operativni sustav je PrivatOS i baziran je na Androidu). Ovaj smartphone dolazi s predinstaliranim aplikacijama za šifriranu komunikaciju, s mobilnim browserom za anonimno surfanje mrežom te će njegovim korisnicima biti dostupno 5GB (šifriranog) prostora u cloudu.

Što se hardvera tiče, ovaj Blackphone radi na četverojezgrenom 2GHz procesoru, ima 4,7 inčni HD ekran, 2GB RAM, 8MP kameru i 16GB prostora za pohranu podataka, a već se sada može prednaručiti te njegova cijena iznosi 629 dolara.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene