Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo BiH dalo suglasnost

Paravinju će se dodatno ispitati o slučaju smrti srbijanske novinarke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo pravosuđa Bosne i Hercegovine dalo je suglasnost za dodatno ispitivanje Dragana Paravinje o okolnostima smrti srbijanske novinarke Radislave Vujasinović, potvrdila je danas glasnogovornica toga ministarstva Marina Bakić.

'Jučer smo dobili takav zahtjev od ministarstva pravosuđa Hrvatske i danas je dana suglasnost da se Paravinju dodatno ispita', pojasnila je Bakić.

Dragan Paravinja
bit će ispitan u zatvoru u Šibeniku gdje se nalazi otkako ga je 22. srpnja BiH privremeno izručila Hrvatskoj kako bi omogućila provedbu istrage o okolnostima nestanka Antonije Bilić iz Drniša.

Policija Srbije u međuvremenu je odlučila poduzeti korake kako bi utvrdila jesu li točni navodi što su se pojavili u hrvatskim medijima da Paravinja navodno zna do sada nepoznate detalje vezane za smrt novinarke 'Duge' Radislave Dade Vujasinović koja je 1994. godine pronađena mrtva u svom stanu u Beogradu.

Službena istraga tada je zaključena konstatacijom kako je Vujasinović počinila samoubojstvo no njena obitelj to nikada nije prihvatila kao istinu.

Suglasnost BiH da se Paravinju dodatno ispita o tom slučaju dok je u pritvoru u Hrvatskoj bila je nužna jer je on izručen samo na temelju zahtjeva za dovršenjem istrage o slučaju Antonije Bilić a taj postupak može se nastaviti uporedo s posebnom istragom koju provodi srbijanska policija. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obitelj ima nove svjedoke Svjedoci na sudu: Antonia Bilić nije ušla u kamion Dragana Paravinje Slika nije dostupna Nepredviđen zaplet BiH se protivi ispitivanju Paravinje u vezi ubojstva novinarke

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene