Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepredviđen zaplet

BiH se protivi ispitivanju Paravinje u vezi ubojstva novinarke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opet je malo nedostajalo da se Dragan Paravinja po tko zna koji put naruga policiji i pravosuđu i da se žali jer u njegovu slučaju nešto nije učinjeno kako treba.

Ovoga puta to se odnosi na istraživanje ubojstva srbijanske novinarke Radislave Vujasinović, o čemu bi Paravinja možda mogao imati nekakvih spoznaja. Naime, hrvatska i srbijanska policija dogovorile su se da će tražiti Paravinjino ispitivanje u zatvoru u Šibeniku pa se u medijima najavljivalo da će takav zahtjev danas biti i odaslan. No, dopuštenje za ispitivanje nitko nije tražio od – Ministarstva pravosuđa BIH:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Koja braniteljica? Ona nije moja braniteljica' Počelo ponovljeno suđenje: Paravinja na sud stigao kao da ide na plažu Slika nije dostupna Žalio se i na povlačenje Paravinja povukao žalbu na presudu za ubojstvo Antonije Bilić

'Paravinja je Hrvatskoj privremeno izručen i to zbog istrage nestanka Antonije Bilić. Sva druga ispitivanja za neka druga kaznena djela moraju ići preko nas jer u protivnom Paravinja ima pravo žalbe. Mi nikakav zahtjev još nismo dobili', kaže nam Marina Bakić, glasnogovornica Ministarstva pravosuđa BiH.

A glavni ravnatelj hrvatske policije Oliver Grbić i direktor srbijanske policije Milorad Veljović sastali su se u Rijeci kako bi, između ostalih važnih tema, raspetljali i na koji način od Paravinje doznati što zna o ubojstvu novinarke. Nakon sastanka MUP je objavio priopćenje u kojem se navodi da je dogovoreno osnivanje zajedničkog istražnog tima kojemu je zadaća prikupljati informacije o ubojstvu novinarke.

Tko će i od koga zatražiti da članovi tima ispitaju Paravinju u istražnom zatvoru u Šibeniku, na naš upit nije odgovoreno niti nam je objašnjeno je li se znalo da se bez suglasnosti iz BiH ništa zakonito ne može napraviti. A direktor policije Veljović kazao nam je da nije osnovan jedan nego dva policijska tima – hrvatski i srpski koji će raditi zajednički, ali kao dvije policije.

Rekao je i da će dopuštenje za razgovor s Paravinjom timovi tražiti od hrvatskog pravosuđa. Osim o ubojstvu novinarke policajci Paravinju kane ispitivati i o kriminalu na ovim prostorima. Htjeli bi i raščistiti je li poruka pronađena u kupaonskom ormariću njegove rođakinje u BiH, koju je Paravinja ostavio dok je bio u bijegu, bila namijenjena obitelji ili je on, sluteći da će biti javno objavljena, zapravo tako htio poslati poruku nekome drugom. I Veljovića smo pitali je traženo dopuštenje pravosuđa BiH pa je rekao da nije.

Na Županijskom sudu u Šibeniku sutra će biti ispitivani svjedoci u istrazi što se protiv Paravinje vodi zbog ubojstva i pokušaja silovanja Antonije Bilić. (Agencija Vlm)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene