Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj ima nove svjedoke

Svjedoci na sudu: Antonia Bilić nije ušla u kamion Dragana Paravinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjem nastavku suđenja saslušan je posljednji od četvero svjedoka koji su se 7. lipnja nalazili na mostu u Čikoli.

Odvjetnik Dragana Paravinje Branko Baica kazao je kako su svi svjedoci ustvrdili da taj dan nisu vidjeli da Antonia Bilić ulazi u kamion Dragana Paravinje već u neki drugi. 'Moguće da Paravinja bude vraćen u BiH prije optužnice i suđenja pa onda opet bude vraćen na suđenje u RH', kazao je Baica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Koja braniteljica? Ona nije moja braniteljica' Počelo ponovljeno suđenje: Paravinja na sud stigao kao da ide na plažu Slika nije dostupna Žalio se i na povlačenje Paravinja povukao žalbu na presudu za ubojstvo Antonije Bilić

No odvjetnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić kazao je da će oni sudu priložiti nove dokaze te da postoje novi svjedoci koji bi zapravo trebali potvrditi ulazak u Paravinjin kamion. Šibenski županijski sud uputio je zamolnice za ispitivanjem svjedoka i na drugim sudovima. A do sada su stigla tek svjedočenja dvojice svjedoka, i to vozača koji je preuzeo Paravinjin kamion te njegovog poslodavca.

Kada će biti podignuta optužnica, još uvijek je neizvjesno. Sve komplicira i izručenje koje je privremeno. Prema rješenju, u Hrvatskoj mu se zasad ne može suditi. 'Uvjeti izručenja su takvi da po završetku istrage ili ukoliko ga bosansko pravosuđe prije zatraži da mora biti vraćen u BiH', dodao je Baica. Hrvatskom pravosuđu tada preostaje uputiti zahtjev za generalnim izručenjem.

Jučer su Paravinju ispitivali hrvatski i srpski MUP zbog navodne umiešanosti u ubojstvo srpske novinarke. Dragan Paravinja u pritvoru je u šibenskome zatvoru zbog sumnje da je ubio Antoniju Bilić iz Krički te da je na području Hrvatske počinio dva kaznena djela silovanja u pokušaju.

Njega je Hrvatskoj izručila Bosna i Hercegovina pošto je nepravomoćno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja 2002. godine na Palama. Prije nekoliko dana pojavile su se spekulacije da bi Paravinja mogao imati saznanja o ubojstvu srpske novinarke te su se policija Hrvatske i Srbije dogovorile o dodatnom ispitivanju, a tome se nije usprotivilo ni bosanskohercegovačko pravosuđe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene