Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Infekcija u predjelu grla

Paragvajski predsjednik na liječenju u Brazilu zbog infekcije opasne po život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paragvajski predsjednik Fernando Lugo, koji se liječi od karcinoma, zbog po život opasne infekcije žurno je prebačen na liječenje u Brazil, nekoliko dana nakon što je hospitaliziran, priopćila je paragvajska vlada.

Lugo, bivši katolički svećenik koji vodi Paragvaj dvije godine, u kolovozu je počeo liječenje kemoterapijom zbog non-Hodgkin limfoma. Pogoršanje Lugovog zdravlja moglo bi ga primorati da privremeno prepusti vlast potpredsjedniku Federicu Francu koji se često s bivšim svećenikom sukobljavao zbog Lugovih ljevičarskih stavova ali je obećao da neće iskoristiti njegovu bolest.

Pročitajte i ovo Likvidacija Darka Geislera Nedeljkovića Sasuo kišu metaka u njega VIDEO Procurila uznemirujuća snimka: Pred ženom i djetetom brutalno likvidirali pripadnika škaljarskog klana Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija

Lokalni mediji su izvijestili da će Franco, koji je u ušao u izborni savez s Lugom, preuzeti predsjedničke dužnosti do Lugovog povratka. Franco će u slučaju smrti 59-godišnjeg Luga preuzeti predsjedničku dužnost i sazvati izbore za izbor novog potpredsjednika. Smatra se da će Franco, ako preuzme dužnost, Paragvaj, koji je četvrti svjetski izvoznik soje, skrenuti desno.

>> Paragvajka optužila predsjednika za silovanje

Lugo je rekao da ga njegova bolest neće omesti u radu ali je u četvrtak hospitaliziran U Asuncionu jer se nije dobro osjećao. Lugov liječnik je rekao da je utvrđena infekcija u dijelu grla koja bi se kirurški mogla riješit u brazilskoj bolnici gdje Lugo ide na kemoterapiju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene