Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Benedikt XVI. u Španjolskoj

Papa u borbi protiv pobačaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj vikend papa Benedikt XVI. u sklopu posjeta Španjolskoj govorit će protiv pobačaja, istospolnih zajednica i dekristijanizacije Europe.

Tijekom zadnjih pet godina vlada Josea Luisa Rodrigueza donijela je niz liberalnih zakona zbog kojih katolička crkva Papin dolazak pozdravlja kao znak potpore borbi protiv ovih reformi. Između ostalog novi zakoni Španjolkama omogućuju da pobace do 14.tjedna trudnoće, a do 22. tjedna ako postoji rizik za zdravlje ili anomalije ploda.

Pročitajte i ovo Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično'' Roger Vangheluwe - 1 prekasno za optužnicu Zlostavljao nećake: Papa Franjo izbacio je belgijskog biskupa iz svećenstva zbog pedofilije

>> Gay aktivisti vježbaju ljubljenje za papu

>> Prosvjedi u Barceloni za 'sekularnu državu'

U subotu i nedjelju Benedikt XVI. posjetit će Santiago de Compostelu, Barcelonu i Compasteli. Tijekom obilaska španjolskih svetišta , a posebno za vrijeme posjeta Composteli gdje je broj vjernika u stalnom porastu, papa će isticati koliko je važna obrana života i braka kao zajednice muškarca i žene te kako je bitno oduprijeti se ideji o dekristijanizaciji Europe. Posjet Španjolskoj 18. je putovanje pape u inozemstvo, a 12. u neku od europskih zemalja što je potvrda važnosti koju pridaje europskom kontinentu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene