Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa i anglikanski poglavar

PRVI PUT U 500 GODINA Dogodit će se povijesno važan simbolički korak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo i poglavar Anglikanske crkve, nadbiskup Canterburyja Justin Welby zajedno će moliti u srijedu što će biti prvi put nakon raskola s Rimom prije gotovo 500 godina, objavio je u ponedjeljak Vatikan.

Povijesno važan simbolički korak dogodit će se u srijedu za vrijeme večernje molitve u drevnoj crkvi San Gregorio al Celio u talijanskome glavnom gradu.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

Bit će to prvi put nakon raskola 1534., kad je engleski kralj Henrik VIII. izazvao sukob s Rimom, da se Papi u zajedničkoj molitvi priključuje kenterberijski nadbiskup.

Nadbiskupa Justina Welbyja papa Franjo će primiti u privatnoj audijenciji u Vatikanu u četvrtak ujutro.

Papa i nadbiskup sastali su se dosad četiri puta, zadnji put prošli mjesec na međuvjerskom seminaru u Asizu u središnjoj Italiji, objavio je Anglikanski centar u Rimu.

Centar je osnovan 1966. kako bi jačao zbližavanje dviju crkvi i ovaj tjedan će obilježiti 50. obljetnicu konferencijom na kojoj će biti biskupi obiju tradicija.

Bliže veze s ostalim vjerama i granama kršćanstva prioritet su pape Franje otkad je postao papom 2013. godine.

Franjo se sastao s moskovskim patrijarhom Kirilom na Kubi u veljači, a bit će u listopadu u Švedskoj gost Luteranske crkve na događajima kojima se obilježava 500 godina od početka protestantske reformacije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene