Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilježavanje 75. godišnjice

Papa opisao Kristalnu noć kao napad na židovsku 'veliku braću'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je povodom obilježavanja 75. godišnjice Kristalne noći, napada na Židove i njihovu imovinu u Njemačkoj, u izjavi solidarnosti židovski narod nazvao 'velikom braćom' katolika.

Po riječima Pape, uništavanje židovskih kuća, obrta i sinagoga uz blagoslov države u noći 9. studenoga 1938., tijekom koje je ubijeno više desetaka židova, obilježilo je početak holokausta i ne smije biti zaboravljeno.

'Potvrđujemo našu bliskost i solidarnost sa židovskim narodom, našom velikom braćom, i molimo se Bogu da nam sjećanje na prošlost i grijehe prošlosti pomogne da budemo uvijek budni naspram svakog oblika mržnje i nesnošljivosti', kazao je Papa tisućama vjernika okupljenim na Trgu sv. Petra.

Pročitajte i ovo Papa Franjo žestoki nemiri Papa Franjo svijetu poslao važnu poruku: "Zaustavite se!" Papa Franjo papa Franjo Vatikan objavio najnovije informacije o stanju Pape

>> Papa Franjo poslao neuobičajenu anketu vjernicima: ISPUNITE je i vi!

Poglavar Rimokatoličke crkve zajamčio je dobre odnose sa židovima, a njegov izbor u ožujku pozdravile su židovske udruge diljem svijeta. Franjo je suautor knjige o međuvjerskom dijalogu s argentinskim rabinom Abrahamom Skorkom u vrijeme dok je obnašao dužnost nadbiskupa Buenos Airesa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene