Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kotroverzan predmet

Papa odaje počast tajanstvenom Torinskom platnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. odaje počast 'svetom platnu' u Torinu u nedjelju, tkanini koja je, kako se vjeruje, omatala Kristovo tijelo u trenutku njegova polaganja u grob a koja je, tijekom stoljeća, bilo predmetom obožavanja i kontroverzi.

'Sveto platno' pokazuje se javnosti od 10. travnja u katedrali Sveti Ivan Krstitelj u Torinu i to prvi put nakon 2000. godine. Više od dva milijuna posjetitelja očekuje se do 23. svibnja kad se izložba zatvara. To je prvi put da se Torinski pokrov može vidjeti nakon restauracije dovršene 202.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Doputovao u Torino Papa se poklonio Torinskom platnu Slika nije dostupna Obećao Papa će se pokloniti Torinskome svetom platnu

Najavljujući u lipnju 2008. tu novu izložbu Torinskog pokrova, Papa je kazao da će predstavljati 'prigodu da se promotri tajanstveno lice koje nečujno govori ljudskom srcu, pozivajući ga da prepozna lice Boga'. Njemački Papa, 83-godišnjak, imat će u nedjelju ispunjen program: nakon mise na otvorenom blizu katedrale, susrest će se s mladima i posjetiti centar za hendikepirane. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene