Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napravio znak križa

Papa na svom prozoru zapalio božićnu svijeću mira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prozoru svoje radne sobe, s koje pogled seže na Trg svetog Petra, Benedikt XVI. je zapalio božićnu svijeću mira.

Papa Benedikt XVI. zapalio je u ponedjeljak božićnu svijeću mira na prozoru svoje radne sobe u Vatikanu, a okupljeni na Trgu sv. Petra pozdravili su paljenje svijeće, javljaju agencije. Papa je zapalio svijeću i njome u zraku napravio znak križa, a zatim s prozora mahnuo okupljenima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet se družio s vjernicima Papa Franjo: Žene imaju glavnu ulogu u razumijevanju vjere Slika nije dostupna Vjernicima udijelio blagoslov VIDEO Cijeli prvi govor novog pape: 'Krenimo na novi put bratstva, ljubavi i povjerenja!'

>> Papa bivšem sobaru oprostio izdaju!

Hodočasnici, turisti i Rimljani očekuju da se Papa navečer pojavi u bazilici sv. Petra na polnoćki. Misa će umjesto u ponoć početi u 22 sata, što je običaj uveden prije nekoliko godina kako bi se Papa (85) poslije mise stigao odmoriti do tradicionalne božićne poruke Urbi et orbi. Tada Papa sa središnjega balkona bazilike sv. Petra čita božićnu poslanicu i udijeli tradicionalni blagoslov gradu i svijetu.

Na Trgu sv. Petra u ponedjeljak su otvorene jaslice, dar južnotalijanske pokrajine Basilicate. Uz jaslice je i 24 metra visoko božićno drvce koje je Papa dobio od općine Pescopennatara u Moliseu. Drvce je svečano osvijetljeno 14. prosinca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene