Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oslobođeni batler

Papa bivšem sobaru oprostio izdaju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI oprostio je bivšem batleru Paolu Gabrieleu, koji je osuđen u listopadu zbog curenja tajnih dokumenata o navodnoj korupciji u Svetoj stolici, oBjavio je Vatikan.

Papa Benedikt XVI oprostio je bivšem sobaru Paolu Gabrieleu, koji je osuđen u listopadu zbog curenja tajnih dokumenata o navodnoj korupciji u Svetoj stolici, objavio je Vatikan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Činio je dobro Crkvi' Apel novinara zbog kojeg je Papin sobar završio na sudu: 'Pomilujte ga!' Slika nije dostupna Optužen za krađu Vatileaks: Nastavlja se suđenje Papinu sobaru, presuda u subotu

U pravom božićnom duhu, Papa je posjetio Gabrielea u vatikanskom zatvoru kako bi mu osobno dao pomilovanje nakon čega je Gabriele pušten na slobodu i već se vratio svojoj obitelji.

>>Afera koja je potresla Vatikan

Bivši papin sobar osuđen je 6. listopada zbog krađe dokumenata i bio je na odsluženju 18-mjesečne kazne zatvora.

Uhićen je u svibnju nakon što je vatikanska policija kod njega pronašla niz dokumenata ukradenih iz Papina ureda. Gabriele je te dokumente dao medijima nakon čega je izbila afera poznata kao 'Vatileaks' koja je nanijela golemu štetu pontifikatu Benedikta XVI.

U priopćenju Vatikana također se navodi da je Papa pomilovao i drugog sudionika te afere Claudia Sciarpellettia, koji je osuđen za pomaganje Gabrieleu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene