Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo upozorenje

Talijanski tužitelj: Mafija planira atentat na Papu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mogući atentat na Papu upozorio je glavni tužitelj u Kalabriji Nicola Gratteri.

Papina upozorenja i borba protiv korupcije ne sviđaju se svima, a najmanje talijanskoj mafiji, koja prema pisanju Daily Maila na njega priprema atentat. Glavni tužitelj u Kalabriji Nicola Gratteri kazao je kako se mafiji nije svidio Papin poziv da se problem korupcije treba što prije riješiti.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? KBC Zagreb Sasula uvrede Prijetila ravnatelju KBC-a jer nije dobila specijalizaciju: "Crknite Hercegovci, pi*ka vam materina ustaška'"

>> Papa oštro protiv korupcije: Ti su ljudi puni truleži

Papa Franjo od kad je proglašen poglavarom Katoličke crkve u travnju nije odlučan u borbi protiv korupcije samo kada je u pitanju mafija, već i Crkva. Najavio je kako mu je namjera riješiti korupciju unutar Svete stolice, ali i riješiti ozloglašenu reputaciju Vatikanske banke koja se odavno koristi za pranje novca. U jednoj od svojih prvih propovijedi Papa je pozvao članove mafije da prekinu svoju tradiciju iskorištavanja i porobljavanja ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene