Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bog je iskupio sve Kristovom krvlju'

Papa Franjo vjernicima: Ateisti koji čine dobro su iskupljeni, a ne samo katolici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo uzdrmao je umove vjernika i ateista podjednako, tijekom jučerašnje propovijedi u kojoj je ponovio poznatu stvar iz Evanđelja po Marku - svi se mogu iskupiti čineći dobro, uključujući ateiste.

Papa Franjo na jučerašnjoj propovijedi u Rimu naglasio je važnost 'činjenja dobra', kao principa koji ujedinjuje čitavo čovječanstvo te 'kulturu susretanja' kao potporu miru.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji

>> Papa Franjo: Izvor krize je diktatura ekonomije bez lica i cilja koji bi bili doista humani

Čitajući Evanđelje po Marku, papa Franjo je još jednom podsjetio kako su uznemireni bili Isusovi sljedbenici, zato što je netko van njihovog kruga bio u stanju činiti dobro, prenosi Huffington Post, pozivajući se na Vatikanski radio.

'Požalili su se ako on nije jedan od nas, ne može činiti dobro. Ako nije dio naše grupe, ne može činiti dobro', čitao je Papa. Onda je pročitao i odgovor Isusa. 'Ne sputavajte ga, pustite da čini dobro', prenio je Isusove riječi papa Franjo te pojasnio kako su sljedbenici bili 'pomalo netolerantni' i zatvoreni prema ideji posjedovanja istine, u smislu da oni koji je ne poznaju, nisu u stanju činiti dobro.

'To je krivo... Isus širi horizonte. Korijen sposobnosti da se čini dobro - kojeg svi imamo - je u stvaranju', rekao je Papa.

'Gospodin nas je sve iskupio, sve nas, Kristovom krvlju; sve nas, ne samo katolike. Sve! 'Oče, zar i ateiste?' I Ateiste. Sve!', citirao je na kraju papa Franjo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene