457818
457818
457818
457818
457818

PAPA FRANJO OBJAVIO: "Dajem svim svećenicima moć da oproste grijeh abortusa"

  • , 21.11.2016., 13:22
  • Autor:
  • komentara

Odredba o oprostu pobačaja primarno je donesena da traje u Godini milosrđa, a ovime se proširuje i nakon njena okončanja.

 
 
 
 
Papa Franjo (Foto: AFP)
Papa Franjo (Foto: AFP)

U pismu koje je objavljeno u ponedjeljak, papa Franjo obratio se svećenicima i poručio im da i dalje mogu opraštati pobačaj, iako je službeno okončana Godina milosrđa.

"Želim naglasiti da je pobačaj ozbiljan grijeh, budući da se njime okončava nevin život. Međutim, ne postoji grijeh do kojeg Božja milost ne može doći i izbrisati ga u trenucima kada se pokajnik odluči pomiriti s Bogom.

Neka svaki svećenik bude vodič, potpora i utjeha pokajnicima na ovom putu posebnog oprosta. Zato dajem svim svećenicima moć da oproste grijeh abortusa", napisao je papa Franjo.

Papa je svoju odluku obznanio u novom apostolskom pismu "Misericordia et misera", koje je potpisao jučer, a objavljeno je danas. Odredba o oprostu pobačaja primarno je donesena da traje u Godini milosrđa, a ovime se proširuje i nakon njena okončanja. Inače su žene mogle dobiti oprost od pobačaja, no potom bi bile ekskomunicirane iz Crkve, kao i oni koji bi joj pomogli.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se