Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U APOSTOLSKOM PISMU

PAPA FRANJO OBJAVIO: "Dajem svim svećenicima moć da oproste grijeh abortusa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odredba o oprostu pobačaja primarno je donesena da traje u Godini milosrđa, a ovime se proširuje i nakon njena okončanja.

U pismu koje je objavljeno u ponedjeljak, papa Franjo obratio se svećenicima i poručio im da i dalje mogu opraštati pobačaj, iako je službeno okončana Godina milosrđa.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji

"Želim naglasiti da je pobačaj ozbiljan grijeh, budući da se njime okončava nevin život. Međutim, ne postoji grijeh do kojeg Božja milost ne može doći i izbrisati ga u trenucima kada se pokajnik odluči pomiriti s Bogom.

Neka svaki svećenik bude vodič, potpora i utjeha pokajnicima na ovom putu posebnog oprosta. Zato dajem svim svećenicima moć da oproste grijeh abortusa", napisao je papa Franjo.

Papa je svoju odluku obznanio u novom apostolskom pismu "Misericordia et misera", koje je potpisao jučer, a objavljeno je danas. Odredba o oprostu pobačaja primarno je donesena da traje u Godini milosrđa, a ovime se proširuje i nakon njena okončanja. Inače su žene mogle dobiti oprost od pobačaja, no potom bi bile ekskomunicirane iz Crkve, kao i oni koji bi joj pomogli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene