Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa Benedikt XVI. predvodio misu Posljednje večere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. predvodio je u rimskoj Bazilici Ivana Lateranskog na Veliki četvrtak misu Isusove Posljednje večere.

Na svečanoj misi kasno poslijepodne Papa je oprao noge dvanaestorici svećenika, što je tradicionalna gesta u spomen Isusova čina poniznosti prema svojim učenicima na Posljednjoj večeri na kojoj je s njima blagovao prije nego će umrijeti.

Pročitajte i ovo Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni Slika nije dostupna Meta turista VIDEO: Posljednja večera na splitskom Peristilu

"Iz dana u dan sve nas zasipa svakojaka prljavština, prljavština praznih riječi, predrasuda, ograničenog i promijenjenog znanja, mnoštva poluistina i neistina koje se i dalje uvlače u naše najskrivenije kutke", rekao je Papa u homiliji.

Novac prikupljen darovima vjernika na misi Papa je namijenio sirotištu La Edad de Oro u Havani, na Kubi, objavila je Sveta Stolica.

U četvrtak ujutro Papa je na misi u Bazilici sv. Petra posvetio ulje što će se koristiti kod krštenja, krizme i bolesničkog pomazanja.

Na Veliki petak rimski prvosvećenik će predvoditi tradicionalni Križni put u rimskom Koloseumu i uskrsno bdjenje u Vatikanu na Veliku subotu.

Ove godine Križni put je u znaku kineskih katolika, čiji je položaj u središtu meditacije koje je autor kardinal Hong Konga Joseph Zen Ze-Kiun.

U tom tekstu koji je Sveta Stolica već objavila, a u petak navečer će se čitati u Koloseumu, kardinal Zen govori o "živim mučenicima 21. stoljeća".

Na sam dan Uskrsa Papa će slaviti misu u Bazilici sv. Petra, nakon koje će u poruci Urbe et Orbi podijeliti svoj blagoslov "gradu i svijetu".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene