Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prestrašno

PANAMA PAPERS U skandal upleteno najmanje 28 njemačkih banaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 28 njemačkih banaka zadnjih se godina koristilo uslugama tvrtke Mossack Fonseca koja je pomagala bogatima izbjegavanje plaćanja poreza, navodi u utorak njemački list Süddeutsche Zeitung koji je i otkrio aferu Panamski dokumenti u suradnji s međunarodnim konzorcijem istraživačkih novinara.

Barem 14 od tih 28 njemačkih banaka upletenih u globalni skandal 'Panama Papers' osnovalo je, u svrhu skrivanja imovine, više od 1200 fiktivnih offshore tvrtki, piše njemački dnevnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema kome nije dužan Trump ima najmanje 315 milijuna duga prema kreditorima Slika nije dostupna Curenje podataka PANAMA PAPERS Objavljeni dodatni podaci, na popisu 17 adresa iz Hrvatske

U tome je prednjačila Deutsche bank koja ih je osnovala oko 400, navodi list u utorak.

Martin Jaeger, glasnogovornik njemačkog ministra financija Wolfganga Schaeublea kazao je kako se nada da će se zbog afere povećati pritisak na one koji se bave financijskim kriminalom.

"Ovo može biti trenutak poticaja da se na takve kriminalne poslove uvedu restrikcije, ali se takva praksa ne može odjednom prekinuti čarobnim štapićem," kazao je Jaeger. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene