Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buknuo bijes

Pokop tinejdžera: Uz povike 'intifada' pozvali na ustanak protiv Izraela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće Palestinaca u petak su na pokopu tinejdžera, za kojeg vjeruju da su ga oteli i ubili ekstremno desni Židovi, uz bijesne povike "intifada, intifada" pozvali na novi ustanak protiv Izraela.

Tijelo 16-godišnjeg Mohammeda Abu Khudaire, zamotano u palestinsku zastavu, nošeno je ulicama njegove četvrti u Jeruzalemu, a bijesna povorka, koja je na izraelsku policiju bacala kamenje, bila je zasuta suzavcem, šok granatama i gumenim mecima. Bio je to, ističe Reuters, najžešći izraz neprijateljstva između dviju strana u posljednjih nekoliko godina.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

Prema liječničkim izvorima, 15 demonstranata je hospitalizirano, a za sada nema dojava o uhićenjima.

Palestinski dužnosnici koji pokušavaju smanjiti napetosti poručili su da će spriječiti intifadu te da traže rješenje za krizu koja je buknula otmicom trojice izraelskih tinejdžera na okupiranoj Zapadnoj obali 12. lipnja. Otkriće njihovih tijela u ponedjeljak izazvalo je sveopće žalovanje u Izraelu, a napetosti su došle do usijanja kada je u srijedu u istočnom Jeruzalemu otet Abu Khudair. Njegovo tijelo je nekoliko sati poslije pronađeno pougljenjeno u šumi na istočnom rubu grada.

Odgođen pogreb ubijenog tinejdžera, strahuje se da će uslijediti novi sukobi

Mnogi Palestinci, uključujući i predsjednika Mahmouda Abbasa, njegovu smrt pripisuju pripadnicima židovske krajnje desnice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene