Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više oboljelih

Ovo je najveći svjetski rezervoar opasnog virusa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski grad Peshawar na sjeverozapadu zemlje najveći je rezervoar polio virusa na svijetu, objavila je u petak Svjetska zdravstvena organizacija.

Pakistan je i jedina od zemalja u kojima je polio endemski u kojoj je broj slučajeva bolesti porastao u proteklih godinu dana i to s 58 na 91 slučaj.

Pročitajte i ovo Polio Paul Nepobjediva volja "Umro je čovjek u željeznim plućima": 70 godina života proveo je u stroju, to ga nije spriječilo da ostvari velika postignuća Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje

INFOGRAFIKA Kolika je opasnost od vraćanja dječje paralize u Hrvatsku?

Polio, odnosno dječja paraliza, može trajno paralizirati ili ubiti žrtve unutar nekoliko sati od zaraze. Intenzivne kampanje cijepljenja u velikim dijelovima svijeta gotovo su iskorijenile bolest no virus endemski živi u Pakistanu, Afganistanu i Nigeriji.

U Pakistanu su talibani u nekim dijelovima zemlje onemogućili cijepljenje tvrdeći da se radi o pokušaju sterilizacije muslimanskih muškaraca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene