Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na meti talibana

Pakistan: 43 mrtvih u dvama napadima na vjerske manjine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su 43 osobe izgubile život u petak u dvama bombaškim napadima na šijitsku i ahmadijsku vjersku manjinu, koje su često na meti talibana, saveznika Al Kaide, i drugih radikalnih skupina koje u zadnje tri godine siju teror diljem Pakistana.

Broj žrtava bio bi i veći da policajci koji su čuvali ahmadijsku bogomolju u Mardanu, gradiću na sjeverozapadu zemlje, nedaleko od talibanskih uporišta, nisu pravodobno reagirali i zapucali na sumnjivca koji je pokušao nasilu ući u zgradu u kojoj je molilo tridesetak vjernika.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Prizor nakon napada Stravična eksplozija Samoubilački napad na vjersku procesiju, poginulo više od 50 ljudi: "Znamo tko je bio meta"

>> Pakistan: Broj poginulih u Lahoreu porastao na 31

Muškarac je aktivirao bombu na nogostupu, ubivši prolaznika i ranivši četiri osobe, rekao je načelnik mjesne policije Vakif Kan.

Nešto poslije, u Kveti, prijestolnici pokrajine Balučistana, na jugozapadu, drugi bombaš je usred veće skupine šijita koji su se okupili na prosvjedu protiv Izraela i u znak potpore Palestincima aktivirao eksploziv skriven u prsluku, rekao je Muhamed Šaban, načelnik kriminalističke policije u tome gradu.

U ovim dvama napadima poginule su najmanje 42 osobe, a ne pet kako je ranije bilo javljeno.

'Najmanje su 42 osobe poginule, a više od 70 je ranjeno', rekao je za agenciju France Presse Gulam Šabir, načelnik policije u Kveti, u Balučistanu.

Talibani i s njima povezane skupine ubile su više od 3.600 ljudi u gotovo 400 napada - većinom samoubojičkih - u zadnje tri godine. U ljeto 2007. objavili su 'sveti rat' Islamabadu zbog njegove potpore Washingtonu, a najčešća su im meta sigurnosne snage, službene zgrade, ali i, sve više, civili. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene