Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Dvije bombe

Pakistan: Broj poginulih u eksplozijama u Lahoreu porastao na 31

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje dvije bombe eksplodirale su u srijedu na šijitskoj procesiji u pakistanskom gradu Lahoreu pri čemu je poginulo najmanje 31 osoba.

'Trideset jedna osoba je poginula, a 281 je ranjena', rekao je glasnogovornik sigurnosne službe u Lahoreu, dodajući da bi se ukupan broj mrtvoj mogao i povećati jer su mnogi ranjeni u kritičnom stanju.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Nakon napada objavljeno je da je poginulo 18, a ozlijeđeno više od stotinu osoba. Trojica napadača aktivirala su bombe usred mnoštva vjernika, a prva je bomba eksplodirala dok su vjernici završavali procesiju. Nekoliko minuta poslije eksplodirale su još dvije bombe.

Nedugo nakon eksplozija, skupina ljudi zapalila je policijsku postaju i nekoliko vozila, a pretučeno je i nekoliko policajaca.

Novo nasilje u Pakistanu dogodilo se dok se milijuni stanovnika te zemlje bore s posljedicama nezapamćenih poplava koje su uništile 30 posto poljoprivrednih površina i nanijele goleme štete koje se procjenjuju na 43 milijarde američkih dolara.

Protalibanski sunitski militanti često napadaju šijite ne bi li destabilizirali pakistansku vladu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene