Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bili na privatnoj večeri

Pahor i Tadić podržali 'Željeznicu Srba, Hrvata i Slovenaca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor i srbijanski predsjednik Boris Tadić podržali su ideju o osnivanju zajedničke poslovne tvrtke u kojoj bi poslovno surađivale slovenske, srpske i hrvatske željeznice.

Pahor je nakon neformalnog susreta s Tadićem na privatnoj večeri u kraju Goriška brda na zapadu Slovenije rekao da bi cilj zajedničke tvrtke triju željeznica povećanje konkurentnosti na paneuropskom koridoru deset, osobito u pogledu teretnog prometa.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama"

Pahor i Tadić izrazilo su zadovoljstvo i dogovorom Slovenije i Srbije prema kojemu će njihov bilateralni sporazum o socijalnim pitanjima stupiti na snagu 1. studenoga ove godine, te omogućiti redovnu isplatu mirovina i drugih primanja koje su državljani jedne države stekli u drugoj.

>> Osniva se 'Željeznica Srba, Hrvata i Slovenaca'

Slovenski mediji neslužbeno navode da su Pahor i Tadić razgovarali i o drugim aktualnim političkim pitanjima, kao što su stanje u regiji, odnos Srbije prema Europskoj uniji i pitanje Kosova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene