Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo prognoze!

Koje vrijeme: Na jednom kraju Hrvatske snijeg, na drugom vijesnici proljeća!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo pogoršanje vremena samo nas podsjeća kako zima još traje. Pada snijeg, a jači se očekuje u gorju.

Pada li i kod vas snijeg? Svoje fotografije možete nam poslati na moj.report@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama Slika nije dostupna VELIKA SNJEŽNA OLUJA ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće

Premda se dan produljio i proljeće je skoro pred vratima, veljača pa i ožujak itekako znaju biti opasni kad je riječ o vremenu. Na sjevernom Jadranu kiša i susnježica, a u Dalmaciji kiša, i to uglavnom na jugu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita mjestimice s olujnim udarima, a drugdje umjereno do jako jugo i istočnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od minus 3 do 2, na sjevernom Jadranu od 2 do 7, a u Dalmaciji od 7 do 12 °C.

>> Stiže novi val oborina - uglavnom snijega!

Nagle i intenzivne promjene

Dapače, promjenjivost i nagle, intenzivne promjene jedna su od glavnih karakteristika upravo ovog razdoblja u godini. I novo jutro je u unutrašnjosti pretežno oblačno, no većinom uz slab snijeg, u Slavoniji kišu i snijeg. Na Jadranu promjenjivije, na sjevernom dijelu uz malo kiše, a na riječkom području te u Istri pada i malo snijega. Slabe kiše još će biti uglavnom na jugu Dalmacije.

Slab snijeg

Oblačno vrijeme uz slab snijeg, u Slavoniji kišu i snijeg nastavit će se i poslijepodne. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak pri čemu ni temperatura neće previše porasti: zadržat će se oko nule. Snijega će biti u gorskoj Hrvatskoj, ali i na riječkom području te u unutrašnjosti Istre. Drugdje na sjevernom Jadranu uglavnom će kišiti: no ne previše.

Snijeg i za vikend!

Pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa snijegom, a u Slavoniji i kišom, zadržat će se i kroz vikend. Uz slab i umjeren sjeveroistočnjak nastavit će se i hladno. Na moru će idućih dana biti promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, na sjevernom dijelu ponegdje i snijegom. Kiša bi, ponajprije u Dalmaciji uz grmljavinu mjestimice mogla biti i obilnija. Na sjevernom dijelu nastavit će se burno, a u Dalmaciji će puhati jugo i istočnjak. Očekujemo i postupan porast temperature.

HAK:Samo osobna vozila između čvorova Delnice i Kikovica

Zbog jake bure autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica mogu voziti samo osobna vozila, javlja jutros Hrvatski autoklub. Na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), a od Senja do Karlobaga samo za I. skupinu (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Zimski uvjeti

Zimski su uvjeti, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: U Gorskom kotaru - autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, D3 Zdihovo-Delnice- Gornje Jelenje-Kikovica, D32 GP Prezid-Delnice, D42 Stubica-Vrbovsko-Ljubošina, D203 Brod na Kupi-Delnice, D305 Parg-Čabar, D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

U Lici i dijelu Zadarske i Šibensko-kninske županije zimski su uvjeti na: D1 Karlovac-Grabovac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, D23 Žuta Lokva-Senj, D25 Korenica-Gospić-Karlobag, D27 Gračac-Zaton Obrovački, D42 u mjestu Poljanak, D50 Žuta Lokva-Lički Osik, D52 Špilnik-Korenica, D217 Ličko Petrovo Selo, D218 Užljebić-Dobroselo, D522 Udbina-Gornja Ploča, na svim lokalnim i županijskim cestama na području Korenice. Državna cesta D218 Bruvno -Mazin-Dobroselo zatvorena je za sav promet.

U Istri su zimski uvjeti na D66 Plomin-Brestova i ŽC5103 Labin-Koromačno, a u Karlovačkoj županija na D1 Karlovac-Grabovac, D3 Karlovac-Duga Resa-Zdihovo, D23 Duga Resa- Josipdol-Kapela, D42 čvor Ogulin-Josipdol-Poljanak-Drežničko Selište.

Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene