Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

Stiže novi val oborina - uglavnom snijega!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon malo sunca i nešto viših temperatura ono što nam slijedi nije ni blizu lijepom vremenu. Pogledajte prognozu i pripremite se!

Danas nas očekuju uglavnom slabe oborine, na granici kiše i snijega, a u gorju uglavnom snijeg. Onda sljedećih dana sve više snijega i to posvuda pa čak i na sjevernom Jadranu zbog jake bure.

Pročitajte i ovo Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Nakon reda sunca, očekuje nas red kiše: Detalje otkriva meteorolog Vikić-Topić Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Jutro oblačno

Iznad naše zemlje sutra će se nalaziti ciklona i to ne jedna, nego čak dvije. Preko Jadrana premještat će se ciklona, a na kopneni dio djelovat će druga sa sjeveroistoka. Jutro će u unutrašnjosti biti oblačno, uglavnom sa slabim oborinama ili bez oborina. Na Jadranu još dosta sunca uz slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura na kontinentu između -3 i 1, na Jadranu od 2 do 6 stupnjeva.

>> Snijeg i kiša: Pripremite se na još puno lošeg vremena

Poslijepodne oblačno

Poslijepodne će se nastaviti posvuda oblačno, ali uz češće oborine - uglavnom slabe i to na granici kiše i snijega. Temperatura se neće previše mijenjati, i sutra između 2 i 6 stupnjeva. Hladnije će biti u gorskoj Hrvatskoj gdje će cijeli dan biti povremenog, također slabog snijega.

Prognoza za Jadran

Na moru poslijepodne pogoršanje vremena, naoblačit će se uz povremenu kišu, a jugo će navečer okrenuti na istočnjak i buru koja će u noći sve više jačati. Na južnom dijelu sutra još neće biti tako tmurno. Bit će promjenjivo oblačno, a kiše će biti malo i to tek krajem dana. Najviša temperatura bez promjene, između 9 i 13 stupnjeva, a puhat će umjereno jugo.

Novo zahlađenje

Sutrašnje oborine na granici kiše i snijega možemo shvatiti kao najavu novog vala oborina i to će uglavnom biti snijeg. U gorskim područjima očekuje se novih 20 centimetara, uz to će i zahladnjeti tako da se opet vraćamo zimskom ugođaju - bilo nam to drago ili ne. Vrijeme na moru idućih dana vrlo promjenjivo i kišovito. Kiša će biti jača i obilnija u subotu, puhat će jaka bura, a zbog nje je moguć snijeg i na obali sjevernog dijela Jadrana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene