Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PAD RUSKOG ZRAKOPLOVA

NESREĆA POSTAJE MISTERIJ 'Izazvao ju je 'neki udar''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U padu zrakoplova život su izgubile 224 osobe, a uzrok još nije poznat.

Ruski avioprijevoznik kaže da je nemoguće da su tehnički kvar ili pilotova pogreška doveli do toga da se zrakoplov prepolovi, javlja Sky News.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Nevjerojatno Pogledajte koga je Rusija dodala na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija Vladimir Putin tijekom govora u ruskoj državnoj Dumi Neimenovani neprijatelj Putin na sastanku s čelnicima Dume govorio o neuspjehu neprijatelja: "Nitko nikada nije uspio zastrašiti narod Rusije"

Glasnogovornica Kogalymavia, tvrtke koja je rukovodila letom, rekla je da je samo 'nekakav udar' mogao izazvati da se avion počne raspadati za vrijeme leta nad Egiptom.

Posada zrakoplova nije dojavila nikakve probleme tijekom 23 minute prije nestanka s radara leta. U nesreći su poginule 224 osobe.

Zamjenik direktora kompanije, Alexander Smirnov, rekao je da ne postoje okolnosti u kojima se zrakoplov može jednostavno raspasti u zraku.

'Ne postoji tehnička greška ili zaustavljanje sustava koji bi mogli dovesti do toga da se zrakoplov raskomada. Ako ne uzmemo u obzir fantastičnu verziju da se zrakoplov može uništiti promjenom tlaka, jedini uvjerljiv razlog je mehanička radnja usmjerena prema avionu', rekao je.

Identifikacija tijela žrtava avionske nesreće u Egiptu

Obitelji žrtava pada ruskog putničkog zrakoplova u Egiptu počet će identificirati svoje bližnje u ponedjeljak u Sankt Peterburgu nakon dolaska prvog zrakoplova s posmrtnim ostacima 140 žrtava, dok još uvijek vlada nepoznanica oko uzroka tragedije.

Drugi avion s ostacima žrtava najgore zrakoplovne nesreće koja je pogodila Rusiju, s 224 poginulih, trebao bi poletjeti u ponedjeljak navečer u 19 sati iz Kaira, najavio je Vladimir Svetelski, dužnosnik ruskog ministarstva za izvanredna stanja.

U RUSIJI JE DAN ŽALOSTI Kopilot se prije leta žalio na stanje zrakoplova

Odmah po dolasku u zračnu luku Sankt Peterburga, u noći s nedjelje na ponedjeljak, prva tijela odvezena su u krematorij na identifikaciju koja bi trebala početi kasnije tijekom prijepodneva. Obitelji će jedna po jedna identificirati tijela.

Za olakšavanje identifikacije, obitelji putnika poginulih na Sinaju od subote daju uzorke DNK u kriznom centru blizu zračne luke gdje je postavljen improvizirani memorijal u počast preminulima.

Dan žalosti u Rusiji

U nedjelju je ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio dan nacionalne žalosti u Rusiji, ali se nije pojavio u javnosti od trenutka nesreće.

Nekoliko tisuća osoba odalo je počast u nedjelju navečer u Sankt Peterburgu, drugom gradu Rusije, 217 putnika i sedam članova posade preminulih u katastrofi, svi Rusi osim troje Ukrajinaca, što je najgora zrakoplovna nesreća koja je pogodila Rusiju.

Irski regulator: Srušeni zrakoplov u svibnju dobio potvrdu o ispravnosti

Ruski zrakoplov koji se srušio iznad Sinajskog poluotoka u Egiptu u subotu dobio je u svibnju certifikat o sposobnosti za letenje, izdan u Irskoj gdje je bio registriran, rečeno je u ponedjeljak.

Airbus A2321 koji se srušio u subotu pri čemu je poginulo 224 ljudi bio je registriran u Irskoj u Willmington Trust SP Services u Dublinu i bio je dan u zakup ruskoj zrakoplovnoj kompaniji Kogalimaviji, rekao je glasnogovornik irskih zrakoplovnih vlasti.

"Irska zrakoplovna uprava obavila je godišnji pregled zrakoplovnih certifikata radi produženja godišnje licence za rad i svi certifikati bili su zadovoljavajući u tom trenutku", rekao je glasnogovornik.

No dodao je da je nadzor operacije zrakoplova, uključujući dnevne i mjesečne provjere, bila ruska odgovornost u skladu s pravilima Međunarodne organizacije za civilno zrakoplovstvo.

Irska uprava za istragu zrakoplovnih nesreća poslala je dužnosnike u Egipat kako bi pomogli u istrazi, rekao je ministar prometa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene