Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvostruki kriteriji

Facebook je dvoličan?! Nije jasno kakve se gole grudi na njemu smiju objavljivati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je žena podigla svoj glas protiv Facebooka nakon što su joj s te društvene stranice uklonjene tri fotografije s poroda.

Milli Hill je osnivačica pokreta 'Pozitivni porod', koji u Australiji djeluje kroz sedam grupa kako bi žene educirao i ohrabrio po pitanju donošenja na svijet njihovih najmilijih.

No, unatoč pozitivnoj ideji i želji da pomogne ženama oko sebe, Milli je postala 'žrtva' Facebooka koji je njezine fotografije s poroda smatrao neprikladnima te ih je uklonio, a njoj na profil onemogućio ulaz puna tri dana. O kakvim fotografijama se radi, pogledajte OVDJE.

Kao razlog uklanjanja fotografija, ova društvena stranica je navela 'kršenje dopuštenih standarda zajednice'. A ono što je povrijedilo Facebookove standarde su fotografije na kojima se vidi gola trudna Milli, zatim Milli tijekom poroda u vodi te na trećoj fotografiji njezina tek rođena beba.

No, Milli ima mnogo toga za reći o Facebooku, kao i za poručiti ženama diljem svijeta.

'Društveni mediji ukazuju na probleme u našem društvu, ali ne s golim ženama, već s golim ženama koje izgledaju stvarno i aktivno i koje su suprotnost umjetnim i pasivnim pripadnicama tog spola', napisala je Milli na Facebooku. 'To također odraža tisućljetne pokušaje da se suzbije ženska snaga, a možda je najveći pokušaj toga upravo porod žene', tvrdi Hill, koja već ima troje djece te naglašava kako se društvo boji poroda.
Kako bi pokazala način na koji funkcioniraju kriteriji društvenih mreža, Hill je u lipnju na svom Facebook profilu objavila fotografiju pjevačice Rihanne u prozirnoj haljini koja je posve otkrivala njezine gole grudi. Facebook tu fotografiju nije uklonio sa stranice - ona je još uvijek tamo.

 
Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u Španjolskoj Mlada majka umrla na porodu, iskrvarila je pored svoje mrtve bebe: "Trpjela je strašne bolove" Slika nije dostupna Neobičan porod SNIMILA NADZORNA KAMERA Žena na ulazu u bolnicu rodila za manje od minute

'Ta fotografija, kao i ostale slične njoj, pokazuje društvena očekivanja od današnje žene. Ona mora biti mlada, čista, pasivna, bez dlake na tijelu, pokorna. Ali fotografije s poroda nisu takve. Na njima se vidi žena u sirovom izdanju koje je ponekad zastrašujuće i nije ono što želimo vidjeti. Mislimo da smo iznad seksualne revolucije, da više nema potrebe za feminizmom, no zapravo je potpuno suprotno', tvrdi ova žena koja je kroz organizaciju koju je utemeljila pomogla tisućama žena da podignu svijest o porodu.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene