Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u Španjolskoj

Mlada majka umrla na porodu, iskrvarila je pored svoje mrtve bebe: "Trpjela je strašne bolove"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Obitelj trudne majke iz Liverpoola koja je umrla tijekom poroda u španjolskoj privatnoj klinici kaže da još uvijek, dvije i pol godine kasnije, čeka odgovore.

Kelsey Brown (34) trpjela je strašne bolove i krvarila duže od pet sati prije nego što je umrla. Sada je u tijeku istraga o tome što se dogodilo u bolnici Ceram u Marbelli. Obitelj Kelsey Brown rekla je da se nadaju odgovorima.

Na sudu Gerard Majella u Liverpoolu, odakle je preminula žena, u ponedjeljak se moglo čuti da je krv stigla tek nekoliko minuta prije Kelseyne smrti tog 20. srpnja 2021., znači više od pet i pol sati nakon što je počela krvariti.

Majka preminule trudnice Maria Brown rekla je za BBC da je njezina kći bila "mama puna ljubavi" svom sinu, koji je u vrijeme njezine smrti imao pet godina.

Andre Rebello, viši mrtvozornik za Liverpool i Wirral, rekao je da je njegova sposobnost da istraži okolnosti njezine smrti bila ograničena jer španjolske vlasti nisu dostavile ključne medicinske dokumente.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neće biti lako Njemačka vraća vojnu obvezu? Pogled su skrenuli prema jednoj zemlji

Na sudu je objašnjeno da se frizerka Kelsey Brown sa svojim partnerom preselila u Španjolsku u prosincu 2019., čekala je svoje drugo dijete i svi su pregledi ukazivali na to da trudnoća teče normalno. Trudove je dobila 20. srpnja i primljena je u bolnicu. Nedugo nakon toga ultrazvuk je potvrdio da je njezino dijete umrlo.

"Kelsey su rekli da ne može imati carski rez i epiduralnu te da mora roditi prirodnim putem", rekao je Rebello na sudu.

Oko 13:30 Kelsey je počela krvariti, a medicinsko osoblje organiziralo je porod njezine bebe pomoću pinceta. Rebello je rekao da su partner i Kelseyna sestra bili prisutni u bolnici. Ispričali su kako je trpjela užasne bolove i obilno krvarila.

Beba, nazvana Tom, rođena je u 16:30, a pupčana vrpca bila mu je omotana oko torza i ruke te ga tako sprječavala da se hrani.

Pročitajte i ovo Crnogorska policija, ilustracija Potraga još traje Otkriven razlog mafijaškog ubojstva? Objavljeni novi detalji pucnjave u Crnoj Gori

U saslušanju o istrazi Rebello je rekao da je Brown i dalje krvarila, ali bolnica nije imala zalihe krvi. Pošiljka je stigla u 18:45, ali je Kelsey liječnik proglasio mrtvom u 19:15. Obdukcija je obavljena u Španjolskoj, ali rezultate nisu podijelili.

Kelseyno tijelo vraćeno je u domovinu, a daljnja obdukcija obavljena je u Liverpoolu. No medicinske bilješke o njezi pruženoj u bolnici Ceram nisu bile dostupne i uzrok smrti nije se mogao utvrditi bez tog konteksta.

Ministarstvo vanjskih poslova i Commonwealtha obaviješteno je da bi moglo doći do dugih odgoda prije nego što španjolske vlasti dostave rezultate istrage. 

Rekao je gospodinu i gospođi Brown:

"Nadajmo se da će španjolske vlasti uložiti napore da dovedu pravdu za ono što se dogodilo, provjerit će jesu li postojale prilike da se učini nešto za drukčiji ishod", kazao je Rebello obitelji preminule žene.

Govoreći ispred zgrade suda, gospođa Brown rekla je za BBC:

"Kelsey je bila majka puna ljubavi, iza sebe je ostavila svog petogodišnjeg sina. Bila je vrlo zdrava, nije pila niti pušila, Kelsey je stvarno pazila na sebe. Bila je sjajna kći, sjajna sestra i sjajna mama", rekla je Maria Brown za BBC ispred suda.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene