Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekonstrukcija lica

Ovako je izgledao kralj Richard III

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon senzacionalnog otkrića u Leicesteru, britanski su znanstvenici napravili rekonstrukciju lica davno izgubljenog kralja.

Britanski su znanstvenici pomoću 3D tehnologije uspjeli rekonstruirati lice kralja Richarda III čiji su posmrtni ostaci pronađeni ispod parkirališta u gradu Leicesteru, piše BBC. Povjesničar John Ashdown Hill rekao je kako je prikaz nevjerojatno realističan te da se osjećao kao da stoji licem u lice s davno izgubljenim engleskim kraljem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Naložena obdukcija Bizaran slučaj u Beogradu: U stanu pronađen kostur, stanara nitko nije vidio tri godine Slika nije dostupna Imao istančan ukus Otkrile ga kosti stare 500 godina: Evo što je radio kralj Richard III

Identitet kostura pronađenog u Leicesteru prošle godine potvrđen je usporedbom DNK posmrtnih ostataka s DNK potomaka obitelji Richarda III.

>> Na parkingu bio pokopan kralj Richard III!

Podsjetimo, jučer su arheolozi i službeno potvrdili veliko otkriće u Velikoj Britaniji. Grob kralja Richarda III dugo je bio izgubljen. Njegovo je tijelo nakon pogibije u bitci na Bosworth Fieldu pokopanu u Leicesteru bez velike pompe i ceremonije. Ispostavilo se da je kralj sva ova stoljeća bio ispod parkirališta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene