Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnovije izvješće

Otkriven novi detalj o kopilotu ubojici - podaci zaprepastili istražitelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljeno je izvješće francuske Agencije za sigurnost koje je razotkrilo neke nove, neočekivane, detalje o Lubitzu.

Izvješće francuske Agencije za sigurnost pokazuje da je Andreas Lubitz na letu koji je prethodio onom u kojem je u smrt odveo 150 ljudi, vježbao spuštanje visine leta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Ilustracija Hitan povratak Prekinut let za Barcelonu! Proglašena je "biološka opasnost": Morali su iščupati tepih

Prema najnovijem izvješću francuskih istražitelja, Andreas Lubitz, kojeg se sumnjiči da je srušio zrakoplov na kojem je bilo 150 putnika i članova posade, prije kobnog leta vježbao je kako smanjiti amplitudu, odnosno kako smanjiti visinu leta.

Der Spiegel: Državno odvjetništvo medicinske kartone kod Lubitzovih liječnika

Iako je izvješće francuskih istražitelja predviđeno za objavu tek danas, njemački list Bild u svojem jučerašnjem izdanju spominje izvore francuske BEA-e, koji govore o podatku da je Lubitz trenirao spuštanje visine leta na letu iz Duesseldorfa u Barcelonu, istog dana kada ja pri povratku u Dusseldorf u smrt odveo 150 ljudi, piše Telegraph.

Tužitelji vjeruju da je 27- godišnji Njemac, kopilot Andreas Lubitz zaključao pilota izvan pilotske kabine, a onda strmoglavio zrakoplov koji je letio iz Barcelone u Duesseldorf.

Dosadašnja istraga otkrila je da je Lubitz patio od iznimno teške depresije, a pretraga njegovog osobnog računala pokazale je da je pretraživao načine na koji je moguće provesti samoubojstvo. Istražitelji su u njegovu domu pronašli i lječnički dokumentaciju prema kojoj Lubitz tog dana nije smio letjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene