Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Prvi na listi 'za odstrel'

OTKRIVEN SMRTNI STRAH KRVNIKA Hvata ga panika kad ih vidi u zraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krvnik Islamske države, Mohammed Emwazi, kojeg Britanci još nazivaju i 'Jihadi John', ima smrtni strah od odmazde iz zraka, otkrila su dvojica bivših džihadista.

Svijet ga poznaje kao okrutnog ubojicu, koji je u više navrata žožem presudio vezanim i bespomoćnim taocima, no dvojica bivših džihadista otkrila su u razgovoru za Daily Mail, kako Mohammed Emwazi ima jedan veliki strah - da ga koalicija ne ubije dronovima iz zraka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Česta meta Projektili eksplodirali pored američkog veleposlanstva u Zelenoj zoni: Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad Slika nije dostupna Ne posustaju ni borbe pobunjenika i vlasti BIJESNE BORBE U PAKLU NA ZEMLJI Velika ofenziva na džihadistička gnijezda

Njegova paranoja seže toliko daleko, da Emwazi koristi i civile kao štit, vjerujući da će ga to zaštititi od odmazde, tvrde dvojica anonimnih svjedoka, koji su zatražili da im se ne otkrije identitet, kako i sami ne bi bili mete odmazde džihadista.

Obojica svjedoka bili su na području takozvane Islamske države kao potencijalni regruti. Njihova priča izašla je na vidjelo samo dan nakon što je objavljeno da je Emwazi na vrhu 'liste za odstrel' britanske vlade.

Dvojica muškaraca opisala su Emwazija kao agresivnog i bezobraznog ubojicu, koji je emocije pokazivao samo u smrtnom strahu po život.

TALAČKA KRIZA Džihadisti oteli Norvežanina i Kineza, traže otkupninu

Tijekom devetosatne vožnje autom s džihadističkim krvnikom i njegovim suvozačem do Mosula, jedna je tema bila glavna - ima li dronova na nebu, ispričali su. Nakon što bi suvozač i uočio nekoliko u zraku, spomen o bilo čemu drugom bi nestala.

"Ima dronova u zraku", ponavljao bi Emwazi, a svjedoče dvojica bivših džihadista. U jednom trenutku, on je i izvadio svoje oružje te zapucao prema nebu nekoliko puta kroz prozor automobila, u strahu od napada.

Isto tako, Emwazi je u paničnom strahu odlučio se sakriti zajedno s ostalim džihadistima među civile, vjerujući da će to obeshrabriti napad iz zraka.

Trenutak kad je dvojac svjedoka bio posve siguran da je riječ o Emwaziju, bio je kad je počeo psovati na engleskom jeziku, s teškim britanskim naglaskom, a to se dogodilo nakon manje prometne nesreće.

"Pitao sam ga nešto na engleskom, a on me pogledao kao da nije razumio što sam rekao. Odjednom smo doživjeli manju prometnu nesreću, a on je počeo psovati na engleskom. 'Koji k**** čovječe?', rekao je a ja sam odgovorio 'Boga ti, pa ti imaš jak britanski naglasak', na što je on odgovorio na arapskom", ispričao je jedan od dvojice svjedoka.

Velikom većinom vremena Emwazi je bio pod maskom, no svjedoci su ga prepoznali po pogledu sa snimki i fotografija, no imali su priliku vidjeti ga i bez maske te su ispričali kako ima dužu kovrčavu kosu, do ramena, što je vrlo rijedak stil za muškarca kod džihadista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene