Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Ima li života?

Otkriven planet najsličniji Zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki znanstvenici sa Sveučilišta Columbia objavili su kako su otkrili egzoplanet, planet izvan Sunčeva sustava, na kojem je možda moguć život. Ukoliko njihove podatke potvrde i drugi astronomi biti će to planet najsličniji Zemlji od svih do sada otkrivenih.

Znanstvenici koji cijelo vrijeme tragaju za novim planetima rekli su kako je pronađeni planet veličine Zemlje, ali je tri puta veće mase. Pronađeni egzoplanet bi na površini mogao imati vodu. Znanstvenici su prilikom otkrića rekli kako su zadovoljni što su pronašli planet u relativnoj blizini Sunčeva sustava, a samim time pronalak ovakvih planeta trebao bi u budućnosti bio čest.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udaljen 57 svjetlosnih godina FOTO OVO su uočili astronomi u Svemiru! Slika nije dostupna Vreli Jupiter NASA otkrila plavi planet na kojemu pada staklena kiša

>> FOTO: Prvi put sa Zemlje snimljen egzoplanet

>> Otkriven najmanji egzoplanet dosad

Inače, u posljednje dvije godine znanstvenici sa svih krajeva svijeta, a ponajviše iz SAD-a, otkrili su nešto manje od 400 egzoplaneta. Od svih do sada otkrivenih, ovaj je najsličniji Zemlji, pa se pronalaskom sličnih povećava mogućnost prvog pronalaska života van Zemlje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene