Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalno posvojena

Oteta kćer nakon 34 godine pronašla majku putem Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanka Sarah Rhodes preko poruke na Facebooku pronašla je svoju biološku majku 34 godine nakon što su je na parkiralištu bolnice na Long Islandu oteli ilegalni posvojitelji.

Naime, Kathleen Rhodes, Sarina majka, zatrudnjela je kao osamnaestogodišnja djevojka te je iz straha i mladenačke nezrelosti odlučila svoju bebu dati na posvajanje. Kathleen je nazvala broj iz oglasnika koji je nudio posvajanje i svojevrsni 'bijeg od problema' za mlade majke poput Kathleen Rhodes.

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama... Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina

Čim je okrenula broj ispod kojeg je pisalo 'tražiti sestru Mariju', osoba s druge strane linije odmah je pitala koje su rase, boje kose i očiju roditelji djeteta. Misleći da se radi o časnim sestrama koje se brinu za slučajeve poput njenog, Kathleen u prvi mah nije ništa posumnjala.

Nekoliko dana nakon rođenja Sare, majka i kćer puštene su iz bolnice na čijem je parkiralištu izvršena 'razmjena'. Naime, žena koja se predstavila kao sestra posvojiteljice otela je Saru iz naručja majke te je pobjegla automobilom. Nedugo potom Sara je predana pravoj posvojiteljicei, 32-godišnjakinja je silno žudjela za djetetom kojeg je navodno platila oko 10.000 dolara.

Sara je prošle godine započela potragu za biološkom majkom, nakon što se šokirala otkrićem o Fenichelu koji je '70-ih i '80-ih godina oteo stotine djece kako bi na njima zaradio, doslovno prodajući ih posvojiteljima. Uhitili su ga 1988. g. zajedno sa još nekoliko osoba s kojima je Fenichel 'radio'. Iako je optužnica koja im je stavljena na teret imala preko 140 točaka, svi su nakon nagodbe izbjegli zatvorsku kaznu.

Kathleen Rhodes ispričala je novinarima kako je svake godine 18. lipnja, zajedno sa svoje četiri kćeri i Sarinim ocem Larryem, slavila rođendan nestale kćeri koja ju je putem poruke na Facebooku uspjela pronaći nakon više od tri desetljeća izbivanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene