Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udali je za rođaka

Otac je oteo i 5 godina držao u zatočeništvu - Skoro je počinila samoubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njezin ju je otac, oteo te držao u zatočeništvu gdje je provela, kako kaže, pet najgorih godina u svojem životu.

Kada je imala samo 13 godina, Australka Rania Farrah sa svojim je bratom krenula na, kako je mislila, putovanje života. No umjesto u Egiptu, Rania je zavšila u Siriji.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

Njezin ju je otac, rođeni Sirijac, oteo te držao u zatočeništvu gdje je provela pet najgorih godina u svojem životu, piše Daily Mail.

VIDEO Pronađena oteta žena iz Kalifornije zlostavljana deset godina

'Tijekom boravka u Siriji bila sam u konstantnoj depresiji. Niti u jednom trenutku nisam prestala misliti na dom u Australiji'. rekla je Rania koja je odrastala i živjela s majkom u Australiji.

Ranijina majka i otac rastali su se nakon braka punog patnje i nezadovoljstva, a otac se vratio u Siriju.

Kada je stigla u Siriju, kako kaže, otac je naložio provjeru djevičanstva, jer je, prema njegovim riječima, sedam godina škole loše utjecalo na njegovu kćer.

'Bila sam zbunjena i uplašena', rekla je Rania prepričavajući događaje iz bolnice u koju je poslana na provjeru djevičanstva. Iako je test pokazao kako je djevica, kada se vratila u tetinu kuću u kojoj ju je njezin otac držao, brat i otac su je istukli.

VIDEO Snimljena otmica ukrajinske novinarke (29): Stavili joj povez preko očiju i odveli...

'Tamo je normalno ubiti vlastitu kćer, pokaže li se da nije djevica', rekla je kroz plač Rania.

Živjeći u muslimanskom svijetu, Rania je pohađala islamističku školu, pridržavala se svih zakona te naučila jezik. 'Radila sam sve što su od mene tražili', rekla je.

Udali su je za njezinog rođaka koji je od nje bio stariji 15-ak godina, no Raniju to nije brinulo.

'Tada sam već smislila plan za bijeg, to je ono što me držalo na životu', ispričala je Rania, kojoj je susjed, njzin vršnjak, pomogao u nabavci broja britanske ambasade kojoj se na kraju obratila za pomoć.

ŠOKANTNI SLUČAJEVI U KIJEVU: Djevojka oteta i pretučena, nestaju ozlijeđeni prosvjednici

Kako nije bila punoljetna, koliko god htjeli isprva joj nisu mogli pomoći. No Rania nije odustajala. Kada je konačno navršila 18 godina, na svoj rođendan je pobjegla iz kuće, sjela u taksi i odvezla se na mjesto koje je imala dogovoreno sa službenicom britanske ambasade.

'Da taj plan nije uspio, počinila bih samoubojstvo', kazala je Rania koja se na koncu uspjela vratiti u Sidney, no kako kaže i dalje živi u neprestanom strahu od oca. Boji se da je ne bi pronašao i ubio.

'On je zao, on je najgora osoba koju sam ikad upoznala', rekla je opisujući svoga oca te dodala kako je vrijeme provedeno u Siriji bilo najgorih pet godina u njezinom životu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene