Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje je bio do sada?

Otac djevojke zlostavljane u BiH: Majka zaslužuje plinsku komoru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemica koja je godina držana u zatočeništvu zapravo se zove Bettina Siegner, potvrdio je njen otac Alfred koji je izjavio kako je naslućivao da je njegova kćer izložena zlostavljanju, no s njom nije mogao uspostaviti gotovo nikakvu komunikaciju.

Do Bettinina oca koji živi u Njemačkoj došli su novinari "Dnevnog avaza", a u svom prvom komentaru, objavljenom u srijedu u tom listu, kazao je kako je njegova bivša supruga Christine, koja je Bettinu i odvela u Bosnu, "monstrum".

"Moja bivša supruga je monstrum i ona zaslužuje plinsku komoru kakve je imao Adolf Hitler", izjavio je Alfred Siegner kako ga citira sarajevski list. Ustvrdio je kako je s bivšom suprugom, s kojom se razveo prije petnaest godina, komunicirao prošle godine kada se i raspitivao o tome što je s Bettinom.

>> Novi detalji: Njemicu Karlu seksualno iskorištavali i susjedi

"Tada mi je govorila da je Bettina odlično i da čak ima svog konja u Bosni, s kojim se često igra", kazao je Siegner dodajući kako je 2011. uspio jednom i razgovarati s Bettinom. Ona mu je pak, kako tvrdi, već tada kazala kako s njom postupaju loše i kako njenoj majci ne bi trebao vjerovati niti riječi.

Siegner je potvrdio kako poznaje Milenka i Slavojku Marković, koji su zbog protupravnog zatočenja i zlostavljanja njegove kćeri uhićeni i određen im je jednomjesečni pritvor. Markovića je nazvao običnim prevarantom koji se s Christinom oženio samo kako bi dobio papire i prevario njemačku državu.

Bettinina majka Christine je nakon otkrivanja zlostavljanja njene kćeri izjavila kako je u Bosnu pobjegla od bivšeg muža Alfreda koji je navodno djevojčicu maltretirao.

Otac pak tvrdi kako je taj slučaj završio na sudu i kako je on oslobođen svih optužbi. "Optuživala me za maltretiranje obitelji i za seksualno zlostavljanje kćeri što se ispostavilo kao laž na sudu. Ta žena je monstrum", kazao je Alfred koji iz braka s Christine ima čak sedmero djece.

Sa svima je u kontaktu osim s kćeri Anett (33) o kojoj ne zna ništa i za koju strahuje da je mrtva. Kazao je kako je ona nakon razvoda otišla živjeti s majkom i o njoj u proteklih sedam godina nije ništa čuo.

Alfred Siegner je kazao kako bi mu sada najveći poklon bio kada bi mogao zagrliti Bettinu. "Iako sam siromašni umirovljenik otišao bih u Bosnu po nju", kazao je otac.

Devetnaestogodišnju njemačku državljanku u podrumu svoje kuće u selu Karavlasi kod Kalesije, u sjeveroistočnoj Bosni, Milenko (52) i Slavojka (45) Marinković držali su zatočenu, a prema dostupnim informacijama za njih je obavljala najteže fizičke poslove, no bila je i brutalno maltretirana te seksualno zlostavljana.

Slučaj je otkriven nakon prijave susjeda koji je zatočenicu i fotografirao i to donio policiji kao dokaz. Sama djevojka, koja je sada u jednom prihvatilištu, policijskim je istražiteljima navodno također prepričala brutalnosti kojima je bila izložena tijekom dugogodišnjeg zatočeništva no nema potvrde je li se požalila i na seksualno zlostavljanje.

Policija raspolaže informacijama kako se Milenko protuzakonito oženio Karlinom majkom iako je već bio oženjen Slavojkom pa bi se mogao suočiti i s optužbama za poligamiju.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene