Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjerali pse da ju grizu

Strava u BiH: Djevojku držali u ropstvu deset godina! Tukli je i zlostavljali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bračni par iz kalesijskog naselja Gojčin, iz zaseoka Karavlasi, Milenko i Slavica Marinković, posljednjih deset godina su u svoj privatnoj kući u ovom mjestu u ropstvu držali državljanku Njemačke, izvjesnu Karlu.

Ovaj nezapamćeni i stravični slučaj, u kome je djevojka premlaćivana, tjerana da radi najteže fizičke poslove, zlostavljana, događao se u nekoliko kuća na osami u podnožju brda Vis kod Kalesije.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Slučaj je policiji prijavio stanovnik Gojčina Sead Makalić. Nakon opsežne istrage kalesijske policije, bračni par je uhićen 17. svibnja ove godine, te predat u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Određen im je jednomjesečni pritvor. Djevojka je nakon ispitivanja pregledana u bolnici i smještena je u sigurnu kuću. Cijeli slučaj je potvrđen i iz nekoliko policijskih izvora.

>> Znate li koliko robova upravo sada radi za vas? Evo kako izračunati...

Novinari Oslobođenja su posjetili Makalića, koj je prepričao detalje ovog slučaja, a koji se samo mogu vidjeti u najužasnijim horor filmovima. Također, Makalić je pojasnio otkud državljanka Njemačke u naselju Gojčin.

"Milenko je oženio jednu Njemicu, koja se zove Kristina, a koja živi u Austriji. Ona je sa sobom u našu zemlju dovela četiri kćeri. Jedna od njih je bila i ova zlostavljana djevojka, koja je imala svega devet godina kada je stigla. Ovdje su joj dali ime Bedina, a čuo sam da joj je pravo ime Karla. Ostale tri djevojke su se udale za Milenkovu braću", priča Makalić.

Policija se počela baviti slučajem nakon što je Makalić fotografirao djevojku

On navodi da je posljednjih godina surađivao sa Milenkom, te da je on od njega nosio dijelove za automobil. Također, za nadnicu je kod njega obavljao i poljoprivredne poslove.

No, kada je primjetio u kakvim uvjetima živi djevojka, te nakon što je vidio kako je zlostavljaju Makalić je upozorio Milenka da prestanu. Kako ga ovaj nije poslušao, Makalić je cijeli slučaj prijavio policiji. Kada su službenici policije stigli pred Milenkovu kuću, djevojke nije bilo. Sakrili su je u podrumu. Potom, Makalić je mobitelom fotografirao djevojku, nakon čega se policija počela ozbiljno baviti ovim slučajem. Saslušana su četiri svjedoka, a potom je uslijedio nalog za uhićenje. Djevojka je pronađena prljava i mokra u šumi. Njena majka Kristina se nalazi u BiH, nije uhićena, ali je pod nadzorom policije.

Nakon mnogobrojnih lomova djevojci ostale deformirane ruke

"Gledao sam šta od nje rade. Nije jela nikako. Komada kruha nije vidjela nikada u rukama. Jastuka pod glavom nije nikada vijela. Milenkova kćer i žena su je zlostavljali i udarali. Brat Milenkov, Miloš, natjera djecu da je udaraju, tuku. I ona plače. Osobno sam to slušao i gledao. Kažem Milenku šta joj rade, a on odgovori: Ja uživam kad je udaraju, a ona plače. Stojim iz svega ovoga što sam rekao. I još će vam ljudi reći sve ovo", ispričao je za oslobođenje Makalić, navodeći da su se monstrumi iživljavali nad djevojkom i na način da su joj sjekli lice.

Ostali su ožiljci. Djevojci su, navodno, nakon mnogobrojnih lomova, ostale deformirane ruke. Također, monstrumi su je tjerali da jede mekinje (hranu za krave) i puštali pse da je grizu. Nakon ugriza, djevojki nikada nije ukazivana pomoć.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene