Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje

Otac dječaka ubojice šokirao sve u sudnici: Njegove riječi iznenadile prisutne

OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija
OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija Foto: Afp
Na Višem sudu u Beogradu roditelji djece ubijene u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar prvi su put imali priliku postavljati pitanja ocu trinaestogodišnjaka koji je 3. svibnja prošle godine ubio devetoro vršnjaka i zaštitara.

"Ja sam odgojen, odrastao sam u uglednoj obitelji. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo, ali smatram da nisam kriv, nisam ja to učinio!", rekao je tijekom ispitivanja na sudu u ponedjeljak otac dječaka ubojice koji je 3. svibnja prošle godine u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetoro učenika i zaštitara.

Otac dječaka optužen je da je sina koji je imao 13 godina vodio u streljanu i učio ga pucati iz svojih pištolja, iz kojih je on prvog školskog dana poslije prvosvibanjskih praznika 2023. počinio stravičan masakr, kao i da oružje nije čuvao u stanu onako kako to zakon nalaže.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

Pročitajte i ovo Finska policija ispred osnovne u kojoj su tri maloljetne osobe ozlijeđene u pucnjavi incident u Finskoj Policija objavila detalje pucnjave u školi: Ubijen je 12-godišnji učenik, napadač ide u šesti razred

On je uhićen istog dana kada se zločin dogodio, i u ponedjeljak je na sud doveden iz pritvora.

Na suđenju je odgovarao na pitanja koja su mu po prvi put imali priliku postaviti roditelji ubijene djece, s obzirom na to da je sud uoči prethodnog suđenja donio odluku da oni imaju status oštećenih, ali ne svjedoka, i da mogu iz sudnice pratiti njegovu obranu i sudjelovati u postupku.

Gotovo svi roditelji imali su isto pitanje - Osjeća li se krivim za ono što je njegov sin napravio toga dana.

Prema njegovim riječima, kao i na prvom suđenju kada je iznosio obranu, otac tada trinaestogodišnjeg ubojice, ponovio je da nije kriv.

Odgovarajući na pitanja roditelja koji su bili dostojanstveni i pripremljeni za ono što ih čeka, rekao je: "Nisam kriv, nisam ja taj koji je učini to. Ja sam uradio sve što je bilo do mene da se tako nešto ne dogodi", piše Kurir. 

Pročitajte i ovo Užas u Kaštelima Dvojica ranjenih FOTO Društvenim mrežama kruži snimka užasa u Kaštelima: Zbog parkinga pucao u HGSS-ovca, drugog napao sjekirom, napadač od ranije poznat policiji

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Također je rekao da u zatvor ne treba ići osoba koja nije kriva.

Otac dječaka ubojice u utorak bi trebao nastaviti odgovarati na pitanja. Obranu bi u sudnici trebala iznijeti i majka dječaka ubojice, čiji je DNK pronađen na jednoj čahuri. Ona je optužena za nedozvoljeno držanje oružja.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene