Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poriče optužbe

Osumnjičenik za Srebrenicu pred sudom: Nisu mi dali jesti 40 sati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosanski Srbin Aleksandar Cvetković kojeg BiH traži zbog masakra u Srebrenici, pojavio se pred sudom u Jeruzalemu.

Cijeli proces izručenja mogao bi se oduljiti jer ukoliko Cvetković ne pristane na izručenje, sud mora odlučiti hoće li ga izručiti na što se ovaj može i žaliti. Prema pisanju izraelskih medija Cvetković je na sudu kazao kako nije jeo ništa 40 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trese se srbijannska vlada Srbijanski premijer Borisu Tadiću ponudio ostavku Slika nije dostupna Nada se uspjehu Dodik u Srbiji pozvao na ujedinjenje

'Otkad su me uhitili popio sam samo tri šalice vode. Kako će moj mozak sada funkcionirati?', upitao je Cvetković suca koji je kazao kako je optužba protiv njega jako ozbiljna.

>> Sarajevo traži izručenje Aleksandra Cvetkovića, pripadnika eskadrona smrti

Cvetkovićeva supruga kazala je medijima da potpuno vjeruje svom suprugu i sud im je dozvolio da nasamo provedu nekoliko minuta. Cvetković poriče bilo kakvu umiješanost u masakr te tvrdi da je njegova uloga bila uloga vozača. Odvjetnik pak ističe kako je Cvetković ispitan o svemu u Bosni 2005., prije odlaska u Izrael kada je utvrđeno da je nevin. Napominje kako je Cvetković svjedočio i pred Haaškim sudom koji ga nikad nije teretio te da nikad nije skrivao svoj identitet.

Bosansko tužiteljstvo ga traži zbog direktnog sudjelovanja u pokolju u Srebrenici 1995. godine. Cvetković je od 2006. godine u Izraelu čije je državljanstvo dobio na temelju toga što mu je supruga Židovka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene