Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada se uspjehu

Dodik u Srbiji pozvao na ujedinjenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je u Beogradu, primajući visoko srbijansko odličje, izjavio kako bi Republika Srpska i Srbija trebale činiti jedinstveni gospodarski, kulturni i duhovni prostor.

Nakon što mu je predsjednik srbijanske vlade Mirko Cvetković uručio odličje Zlatni dinar Cara Dušana za jačanje gospodarskih i kulturnih veza između Srbije i RS, Dodik je izrazio želju da RS i Srbija stvore jedinstveni gospodarski, kulturni i duhovni prostor.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Milorad Dodik U ulozi optuženika Poznat datum kada će se Dodik pojaviti na Sudu BiH, odvjetnik poručio: "Ne očekujemo pošteno suđenje"

'To je moj cilj i ja sam predan tome cilju, u nadi da će on ostvariti definitivan uspjeh', kazao je Dodik. Posebni odnosi RS i Srbije, naglasio je Dodik, nisu samo 'mrtvo slovo na papiru', jer je, kako je rekao, vidljivo sve što je učinjeno kroz mnoge projekte koji su do sada provedeni.

>> Josipović: Nejednakost Hrvata tekovina Daytona

>> Dodik: BiH će doživjeti sudbinu Jugoslavije

Cvetković je, u izjavi koju su prenijeli beogradski mediji, kazao kako Srbija nastoji održati uspješne gospodarske odnose i s ostalim zemljama u susjedstvu. Na svečanosti što ju je organizirao srbijanski Klub gospodarskih novinara, Cvetković je ustvrdio kako je Dodik napravio pomak u uspostavi izvrsnih odnosa Srbije i Republike Srpske.

Doris Pack 'razočarana i frustrirana'

U isto vrijeme izvjestiteljica Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Doris Pack izrazila je u razgovoru s visokim međunarodnim predstavnikom Valentinom Inzkom razočarenje te najavila moguće sankcije zbog neuspostave vlasti u BiH koju blokiraju četiri županije u kojima su vodeće stranke dva HDZ-a u BiH.

Kako je priopćio Ureda Visokog predstavnika (OHR), Pack je u razgovoru istaknula da je 'frustrirana i razočarana' činjenicom da članovi skupština i stranke u četiri županije i dalje opstruiraju konstituiranje Doma naroda FBiH, te time i formiranje drugih institucija u zemlji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene