Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medicinsko čudo

Ostala trudna dok je već bila trudna i rodila blizance koji to nisu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se borila s neplodnošću pune tri godine Julia Grovenberg ostala je trudna - dok je već bila trudna.

Par je ozbiljno razmišlja o posvojenju djeteta iz strane zemlje, no pozitivni test za trudnoću razveselio ih je u srpnju 2009. No, nevjerojatno je da je Julia ostala dva puta trudna u razmaku od dva tjedna što je pravo medicinsko čudo i 11 je takva žena na cijelom svijetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija koje veselje U školi u Pitomači vlada prava euforija: "Baby boom kakav se ne pamti" Slika nije dostupna Ovo je preludo Vidjeti da biste vjerovali - kao da ista osoba živi u dva tijela!

Riječ je o fenomenu 'superoplodnje' kad se dva djeteta začnu u različito vrijeme, rode se istog dana, no medicinski rečeno, ne mogu se smatrati blizancima.  'Jedva sam čekala trudnoću i htjela sam uživati u njoj, no zapravo mi je sve bilo prestresno jer sam stalno razmišljala hoće li sve biti u redu jer nitko od liječnika nije znao što možemo očekivati', kazala je Julia koja s obitelji živi u američkoj državi Arkansas.

Najveći šok im je bio kad su išli na prvi pregled ultrazvukom i  vidjeli dvije bebe različitih veličina, koje su u razvoju zaostajale jedna za drugom dva i pol tjedna. 'Starija' Jillian i 'mlađi' Hudson rođeni su carskim rezom i cijela operacija je prošla bez problema. Djeca sad slave drugi rođendan i dobro napreduju iako Hudson 'kaska' za sestrom kad je riječ o rastu zubi i sličnim stvarima. Roditelji ih zovu blizancima i kažu kako je to neizbježno, no pravi termin ostavit će njima na izbor kad narastu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene